Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 08/12/2014

 

Το κείμενο που θα διαβάσετε δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στις 5 δεκεμβρίου.

Άφησε την ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη ο υπουργός  Δημόσιας Τάξης, αφήνοντας όμως και τους ένστολους στα κρύα του λουτρού να περιμένουν πότε θα ανακοινώσει ότι προωθεί τη νομοθετική ρύθμιση που του ζητούν για να μην  τιναχθεί στον αέρα το ασφαλιστικό τους σύστημα. Ο κ. Κικίλιας μίλησε σήμερα στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού, αλλά επί της ουσίας δεν μίλησε για τις πετσοκομμένες δαπάνες, ούτε για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Η αγωνία του ήταν πώς θα δικαιολογήσει τα εκτεταμένα αστυνομικά μέτρα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου επισήμου στην Αθήνα και των εν εξελίξει διαδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο και τον Ρωμανό. Ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι για το παιδί που δολοφονήθηκε» και για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούν οι συνεχιζόμενες αστυνομικές επεμβάσεις με πιο πρόσφατη τη χθεσινή έξω από το υπουργείο Οικονομικών με τους ανάπηρους συμπολίτες μας, μίλησε για …αστοχίες!

Πέρα από τις ανησυχίες –ανειλικρινείς κατά την αντιπολίτευση-του κ. υπουργού και τις εκκλήσεις του για κοινωνική ειρήνη, υπάρχουν οι υπαρκτές αγωνίες των ενστόλων για την τύχη του ασφαλιστικού τους ταμείου.
Ο υπουργός είχε και τις προηγούμενες ημέρες την ευκαιρία να τελειώσει το θέμα αλλά δεν το έκανε. Δεν έχει αντιληφθεί προφανώς ότι αν ανταποκριθεί σε αυτή τη φάση σε αυτό που του ζητούν, θα εγγραφεί το όνομά του – και θα είναι το πρώτο υπουργού Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας- δίπλα στα ονόματα υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όπως του Στέλιου Παπαθεμελή που θεσμοθέτησε το συνδικαλισμό και τις πανελλαδικές εξετάσεις για τις αστυνομικές σχολές και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που καθιέρωσε το ωράριο εργασίας και τον κώδικα μεταθέσεων στην αστυνομία. Δεν εξηγείται αλλιώς η διστακτικότητα που επέδειξε τόσο στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ όσο και της ΠΟΑΞΙΑ Καίτοι προκλήθηκε από τους προέδρους Χρήστο Φωτόπουλο και Γιάννη Κατσιαμάκα, δεν δεσμεύτηκε για το βασικό τους αίτημα, να δοθεί παράταση έξι μηνών ώσπου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να είναι εις θέσιν κάποιος να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα της μιας ή της άλλης λύσης. Το περίεργο επίσης είναι ότι ενώ το καλοκαίρι ο υπουργός είχε τοποθετηθεί θετικά υπέρ του σεναρίου της δημιουργίας ενός κοινού ταμείου ενστόλων, τις τελευταίες ημέρες απέφυγε να το επαναλάβει. Δεν το έκανε ούτε σήμερα στη Βουλή ενώ προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά.

 

«Για το ασφαλιστικό των ενστόλων εν γένει που η Κυβέρνηση εκβιαστικά τους προτρέπει μέχρι 31/12 να βρουν μόνοι τους τον τρόπο που θα χάσουν τις συντάξεις τους, εμείς προτείνουμε άμεσα εξάμηνη τουλάχιστον αναστολή εφαρμογής αυτής της εκβιαστικής επιλογής και σας καλούμε να αναλάβετε την ευθύνη διαμόρφωσης κοινού ταμείου ενστόλων με την εγγύηση του κράτους», είπε στη Βουλή χθες ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απάντηση δεν πήρε.
Για να μην τον αδικούμε βεβαίως, στο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ σύμφωνα με την ανακοίνωσή της για τις εργασίες του συνεδρίου, «αναγνώρισε από την πρώτη μέρα το δίκαιο των αιτημάτων μας και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί μας την ενδεδειγμένη λύση και να συνδράμει στην υλοποίηση των αποφάσεών μας».
Αμ έπος αμ έργον κύριε υπουργέ. Έτσι θα πιστοποιήσετε τις πραγματικές σας αγάπες για τους ένστολους και όχι εφαρμόζοντας την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων.
Όμως και η λιμενικοί πλαγιοκοπούν τον δικό τους υπουργό, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το δικό τους ταμείο.
Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με τη λήξη των εργασιών του 7ου Πανελλαδικού της Συνεδρίου, του έστειλε επιστολή και τον ενημέρωσε ότι αποφάσισαν να μην αποδεχτούν το δίλημμα που τίθεται με την ψήφιση του άρθρου 220 του ν.4281/2014 υποχρεωτική εφαρμογής του νομικού πλαισίου που ισχύει για τους φορείς – τομείς πρόνοιας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας ή σε άλλη περίπτωση της αυτοδίκαιης μετατροπής του σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης.   
 
«Υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και δεκαετίες, δεν απασχόλησε ουδέποτε το Κράτος, δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από το Κράτος ή τρίτους, ο μόνος του πόρος είναι οι εισφορές των εργαζομένων και δεν παρήγαγε ελλείμματα από την λειτουργία του έως σήμερα, προκειμένου σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του υπόψη νόμου να απαιτείται η οποιαδήποτε διασφάλιση της βιωσιμότητάς του στο μέλλον.  Μετά τα ως άνω προεκτεθέντα ζητούμε την άμεση και χωρίς χρονοτριβή ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά σας που θα επαναφέρει τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση και όχι στη λογική μιας οριζόντιας ρύθμισης.
Εν αντιθέσει και σε κάθε περίπτωση διαπιστώνεται ότι απαιτείται άμεση νομοθετική τακτοποίηση για την παράταση  της προθεσμίας που τίθεται από το νόμο για την εφαρμογή του, τουλάχιστον κατά ένα εξάμηνο, ώστε συλλέγοντας τις απαραίτητες πληροφορίες (αποτελέσματα αναλογιστικής μελέτης, καθορισμός ρήτρας αξιομάχου κλπ) με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και όχι κάτω από την πίεση ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων όπως συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε, να προβούμε σε μια αλλαγή για την οποία πέραν των προαναφερομένων εγείρονται και ζητήματα όπως: χρόνος εφαρμογής, τήρηση ατομικών μερίδων – ημερομηνία καμπής, έτος αναγωγής δικαιώματος εφάπαξ παροχής, αυτοδίκαιη μετατροπή σε ΝΠΙΔ».
 
 
ΠΗΓΗ: poaxia.gr, peals.gr. enatokalopaidi.blogspot.gr, bloko.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis