Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 17/01/2017

Με όλο τον εξοπλισμό τους φορτωμένο στο αυτοκίνητό  τους έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή Πλάτανος των Καλυβίων τρεις Έλληνες επίδοξοι χρυσοθήρες που είχαν χαρτογραφήσει τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και αναζητούσαν λίρες ή, ενδεχομένως, αρχαία αντικείμενα.

Σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα χάλκινο μετάλλιο άγνωστης προέλευσης και χρονολογίας, για το οποίο αρχαιολόγος της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων επιβεβαίωσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Οι τρεις επιβάτες του Ι.Χ. ηλικίας 40, 59 και 61 χρόνων συνελήφθησαν και στο όχημα βρέθηκαν ακόμη ένας ανιχνευτής μετάλλων σε σχήμα δίσκου, άλλος ένας χειροκίνητος ανιχνευτής μετάλλων, δυο μηχανήματα με ενισχυτή για τον εντοπισμό λιρών, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και μηχανήματα και ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Μαζί με αυτά, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους δυο ζευγάρια κυάλια, μια πυξίδα, δυο κωδικοποιημένους χειροποίητους χάρτες και 25 έγχρωμες φωτογραφίες ορεινών περιοχών και σπηλαίων, στα οποία φαίνεται πως είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους. Στο σπίτι του 61χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλον ένα ανιχνευτή μετάλλων. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοκατοχή. 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis