Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 16/06/2017

Ένας ναύτης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος αγνοείτο επί επτά ημέρες και θεωρείτο νεκρός εντοπίστηκε τελικά στο πλοίο, όπου είχε αναφερθεί η εξαφάνισή του.

Ο Peter Mims, τεχνικός συστημάτων τουρμπίνας που υπηρετεί στο καταδρομικό USS Shiloh Ticonderoga "εξαφανίστηκε" στις 8 Ιουνίου, την ώρα που το σκάφος έπλεε 180 μίλια ανατολικά της Οκινάουα στην Ιαπωνία.

Advertisement

Ομάδες διάσωσης από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας καθώς και οι λιμενικές αρχές της ασιατικής χώρας πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του ναυτικού επί 50 ώρες σε ακτίνα 5.500 ναυτικών μιλίων.

Οι έρευνες δια θαλάσσης ανεστάλησαν στις 11 Ιουνίου και στη συνέχεια τη "σκυτάλη" πήραν τα εναέρια μέσα: Ελικόπτερα και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σάρωσαν τη θάλασσα των Φιλιππίνων, όπου εκτιμούσαν ότι θα βρεθεί η σορός του Mims. Παράλληλα 300 μέλη πληρώματος του Shiloh συνέχισαν να ψάχνουν στο καταδρομικό, μήκους περίπου 173 μέτρων, για ίχνη του αγνοούμενου ναύτη.

Τελικώς ο Mims εντοπίστηκε, μέσα στο αμερικανικό σκάφος και μάλιστα στο πόστο του! Οι συνθήκες, υπό τις οποίες ο Αμερικανός ναύτης χάθηκε -προσωρινά- από προσώπου γης διερευνώνται ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Mims θα μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

(Με πληροφορίες από CNN, φωτό: Mass Communication Specialist Seaman Pat Morrissey/U.S. Navy via AP)

 news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis