Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 02/04/2020

Αρκετές φορές έχουμε καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου. Κάποια πράγματα και άστοχες ενέργειες θα πρέπει να αναδεικνύονται προς όφελος του προσωπικού.

Ξεκινώ από το πολύ σοβαρό γεγονός κατ’εμέ που αν και έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο ψέμα, ήταν πέρα για πέρα αληθινό το οτι μεταφέρθησαν δέκα αλλοδαποί από τη Σάμο στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Μόριας, εν μέσω κορονοϊού, δίχως καν να έχουν τις απαραίτητες κάρτες υγείας. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα την έκθεση των συναδέλφων που υπηρετούν σε συγκεκριμένη υπηρεσία σε κίνδυνο. Συνεχίζω αναφέροντας ενέργειες του αστυνομικού διευθυντή που ίσως παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Αρχικά, έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του νησιού εποχούμενες περιπολίες που σε ρόλο τροχονόμων, ενεργούν ελέγχους στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19 καθ΄όλο το οκτάωρο, ενώ αυτό δεν προβλέπεται. Το λογικό θα ήταν οι σταθεροί έλεγχοι να ενεργούνταν σε εξάωρη υπηρεσία.

Κι ενώ το προσωπικό βάζει πλάτη σε όλο αυτό (με κομμένες άδειες, κομμένες Η/Α) έχει να αντιμετωπίσει και τη συμπεριφορά του προαναφερόμενου διευθυντή που το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι να μην βρεί συνάδελφο να κάθεται στο όχημα ή να μην έχει φύγει από το σημείο.

Αυτό προφανώς διότι στο μυαλό του έχει σχηματίσει την εικόνα ενός αστυνομικού ακούραστου και χωρίς προσωπικές ανάγκες.

Και γεννάται το ερώτημα στα σημεία που βρίσκονται τα οχήματα και που διενεργούν ελέγχους, ένας συνάδελφος ο οποίος έχει προσωπική ανάγκη που θα το πράξει αυτό;

Και φυσικά η όποια παρατήρηση γίνεται αρκετές φορές σε έντονο ύφος(ίσως και ωρυόμενος) ακόμα και μέσω ασυρμάτου. Επίσης άξιο αναφοράς είναι οτι επιμένει στη χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών ενώ αυτός ο ίδιος ποτέ δεν πράττει κάτι ανάλογο.

Τελειώνοντας, πρέπει να αναφερθεί οτι όλα αυτά δεν έχουν μείνει μόνο παρατηρήσεις αλλά έχουν μετατραπεί σε κλήσεις σε απολογία.

Κύριε αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ., σας παρακαλώ θερμά όπως λάβετε γνώση και με πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας πράξτε αναλόγως...

Με τιμή,

Φίκιας Παναγιώτης

Οργανωτικός γραμματέας της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λέσβου

Μέλος της ΠΟΑΣΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis