Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες - Ο "πολυβολητής" νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον πρώτο αστυνομικό

Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες - Ο "πολυβολητής" νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον πρώτο αστυνομικό
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΛΟΥΒΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες - Ο "πολυβολητής" νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον πρώτο αστυνομικό

«Ο ‘πολυβολητής’ νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον πρώτο αστυνομικό. Εκτίμησε ότι είχε καταφέρει το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επεδίωκε με την πρώτη βολή. Ο αστυνομικός που είχε κατέβει σε ρόλο σκοπού της κλούβας των ΜΑΤ, ήταν ο πρώτος στόχος. Στο άκουσμα του πρώτου πυροβολισμού έπεσε ενστικτωδώς στον δρόμο σαν ‘κεραυνοβολημένος’. Ο δράστης νόμιζε ότι τον είχε πετύχει. Η σφαίρα είχε καταλήξει στην πρόσοψη μιας κάβας. Έριξε άλλες δύο βολές προς την κλούβα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς την πλατεία Εξαρχείων».

Έτσι περιγράφει υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., την σκηνή της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης, έχοντας δει ένα μέρος των καταγραφών καμερών ασφαλείας καταστημάτων στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση από μία γυναίκα, ίσως την μοναδική αυτόπτη μάρτυρα που είδε τους… δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης. Η μάρτυρας έχει δει δύο άνδρες που φορούσαν σκούφους να έρχονται πεζή από την οδό Ιπποκράτους, να στρίβουν δεξιά την οδό Αραχώβης, να περνούν κάθετα την Χαριλάου Τρικούπη και να σταματούν στην άλλη γωνία. Από εκεί σύμφωνα με την μαρτυρία της ένας αδύνατος, «ξερακιανός» άνδρας, άνοιξε το μπουφάν του κάτω από το οποίο ξεπρόβαλε ένα μακρύκαννο όπλο, το έβαλε στον ώμο και άρχισε να πυροβολεί. Μάλιστα στην πρώτη βολή, όπως περιγράφει, ο άνδρας φαίνεται να σκύβει, ίσως και να γονατίζει. Ακριβώς πίσω του, σύμφωνα με την περιγραφή της, βρισκόταν ένας ακόμη άνδρας, που φαίνεται να τον κάλυπτε, να ήταν η ομάδα υποστήριξης του σκοπευτή. Μετά τους πυροβολισμούς, έτρεξαν κινούμενοι προς την Πλατεία Εξαρχείων. Από τις πρώτες εικόνες καμερών ασφαλείας προκύπτει ότι το πολεμικό καλάσνικοφ ήταν «σπαστό» με πτυσσόμενο κοντάκι, και ενδεχομένως ο δράστης το είχε περασμένο χιαστί με ιμάντα κάτω από το μπουφάν του.

Η πολυπλόκαμη ποινική-τρομοκρατία λίγα 24ωρα μετά τις συλλήψεις της Πόλας Ρούπα, της 25χρονης και του 37χρονου "ληστή σούπερ μάρκετ", για τον οποίο φαίνεται να εντοπίζονται εργαστηριακά ευρήματα συμμετοχής του στη ληστεία τράπεζας στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, έδρασε δολοφονικά με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Οι προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα περί «ξεδοντιάσματος»… ουρών της τρομοκρατίας διαψεύστηκαν πριν ακόμα περάσει μία ημέρα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστές του Σώματος, υποστηρίζουν πως «δυστυχώς τα Εξάρχεια αποτελούν για τους τρομοκράτες ένα προνομιακό περιβάλλον και για τους αστυνομικούς ένα άλλο, αυτό της ‘ακινησίας’. Και αυτό διότι η περιοχή δεν ελέγχεται από την Αστυνομία που κατ’ ουσίαν δεν αστυνομεύει τα Εξάρχεια. Οι τρομοκράτες ήθελαν μία γρήγορη απάντηση στη σύλληψη της Ρούπα και των συνεργών της και μάλιστα από τη στιγμή που δεν πέτυχαν το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επιθυμούσαν, δεν αποκλείεται να συνεχίσουν την ‘προσπάθειά’ μέχρι να τα καταφέρουν. Και επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για να δράσουν ξέροντας ότι η διαφυγή τους θα είναι μία εύκολη υπόθεση, όπως και αποδείχθηκε. Ανησυχούμε γιατί τα χτυπήματα αγριεύουν και έχουν στόχο νεκρό αστυνομικό. Η έλλειψη αντίδρασης μοιάζει με εντολή να μην βγει αστυνομικό πιστόλι στην περιοχή, πόσο μάλλον να πυροδοτήσει κιόλας».

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» πίσω από την επίθεση ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα www.thetoc.gr