Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 05/01/2018

Απίστευτο ηρωισμό επέδειξαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στη μεζονέτα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στη συμβολή των οδών Σύρου και Λουλουδιών, στην περιοχή του Γέγου, στην Αρτέμιδα, το βράδυ της Πέμπτης.

 

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ανδρέας Γλαβάς, «η ομάδα ΔΙΑΣ (Γ’ Βάρδια του 224) καθώς ήταν οι πρώτοι που κατέφθασαν στην φωτιά που ξέσπασε σε μεζονέτα στην Αρτέμιδα (πίσω από τον ΓΕΓΟ), καθώς περιπολούσαν στη γύρω περιοχή!

Όταν έφθασαν στο σπίτι, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, έσπασαν την πόρτα και απεγκλώβισαν την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο σε δωμάτιο μέσα στο σπίτι.

[custom:google-ads]

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ερεύνησαν όσο το επέτρεπε η φωτιά και αφού διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κανείς άλλος στο σπίτι κατέβασαν την ηλικιωμένη γυναίκα σε ασφαλές μέρος (την παρέλαβε το ζευγάρι που μένει μαζί της).

Εν συνεχεία ανέλαβε το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να διαπιστώσει τα αίτια και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σπάτων για τις πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους τόσο η ηλικιωμένη γυναίκα όσο και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η αυτοθυσία των ανδρών αλλά και η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της ΕΟΜΑΚ και μετέπειτα της πυροσβεστικής, συνέβαλε στο να αποφευχθεί μια τραγωδία στην Αρτέμιδα. Συγχαρητήρια σε όλους όσους με αυτοθυσία, ζήλο και αυταπάρνηση δουλεύουν, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

“Έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του κόσμου, αισθανόμαστε πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί, θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει πως δεν κάνουμε απλά τη δουλειά μας αλλά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να τους προστατεύουμε”», ανέφερε στον κ. Γλαβά ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα μέλη της οποίας επέδειξαν τέτοια αυτοθυσία.

 

art4

art3

art1

Πηγή:  www.notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis