Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 17/02/2017

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας αλλά και η τοπική κοινωνία του Δήμου Επιδαύρου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά το Π.Δ. 7/2017 που αφορά την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου στην έδρα του Δήμου Επιδαύρου το Λυγουριό.

Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών που ικανοποιήθηκε δικαίως στις μέρες μας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο εάν κανείς σκεφτεί ότι από την περιοχή αρμοδιότητας του διέρχονται δύο σημαντικοί οδικοί άξονες που ενώνουν την Ερμιονίδα με το Ναύπλιο και την Αθήνα και βέβαια δεν μπορεί να μην ληφθεί υπ'οψην και η ύπαρξη ενός εκ των σημαντικότερων μνημείων της Παγκόσμιας κληρονομιάς και συγκεκριμένα το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό ότι η λειτουργία της ως άνω αναφερόμενης υπηρεσίας δεν θα εξυπηρετήσει ανάγκες μόνο των μονίμων κατοίκων του Δήμου Επιδαύρου αλλά χιλιάδων διερχομένων από τους προαναφερόμενους οδικούς άξονες καθώς και τουριστών που επισκέπτονται το αρχαίο θέατρο, το Διεθνούς φήμης φεστιβάλ Επιδαύρου, τα Βυζαντινά μνημεία αλλά και τις παραλίες της περιοχής.

Στο σημείο όμως αυτό και αναφερόμενοι στην Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία, παρακαλούμε θερμά για την στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας με το ανάλογο προσωπικό που οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλουν να μην είναι λιγότερο από είκοσι έξι τον αριθμό (26) (άνδρες - γυναίκες) και βέβαια μιλάμε για θέσεις οι οποίες θα πρέπει να παραχωρηθούν στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ αποκλειστικά για την λειτουργία της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας και να μην γίνει καμιά απολύτως σύγχυση με τις (16) θέσεις που πρόσφατα δόθηκαν στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ως αποκατάσταση παλαιότερης αδικίας και διανεμήθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες της πλην Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

Επιπλέον παρακαλούμε όπως ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής που είναι απαραίτητη για την λειτουργία μια Αστυνομικής Υπηρεσίας και μιλάμε για οχήματα, υπολογιστές, φωτοτυπικό μηχάνημα, φαξ, φορητούς ασυρμάτους, αλεξίσφαιρα γιλέκα, έπιπλα, γραφεία, καρέκλες, κλιματισμό, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ότι άλλο χρειάζεται.

Κλείνοντας πιστεύουμε ότι τόσο η Φυσική όσο και η Πολιτική μας ηγεσία θα λάβει υπόψη της τις παρακλήσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας ικανοποιώντας έτσι τους ευσεβείς πόθους σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Επιδαύρου.

Η Ομοσπονδία μας καλείται όπως υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα μας και προβεί στις δικές της ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσουμε για το Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ως νεοϊδρυθείσα Αστυνομική Υπηρεσία ΝΕΕΣ Οργανικές Θέσεις, εκτός της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, δίνοντας την ευκαιρία να ανοίξουν νέες οργανικές θέσεις στην επαρχεία για τους συναδέλφους που έχουν εγκλωβιστεί στους πίνακες μεταθέσεων, ώστε να μπορέσουν να μετατεθούν κάποια στιγμή στον τόπο συμφερόντων τους.

Οι Φορείς του Νομού μας πρέπει να γνωρίζουν ότι βάση της Νομοθεσίας, Οργανικοί Νόμοι και Κανονισμοί που διέπουν την ΕΛ.ΑΣ. όταν ιδρύεται μια νέα Αστυνομική Υπηρεσία όπως είναι το Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ δύναται αυτή να επανδρωθεί - στελεχωθεί με Αστυνομική δύναμη έκτακτων μεταθέσεων και η Οργανική Δύναμη αυτής να προέρχεται εκτός της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από άλλη περιοχή την οποία θα κρίνει η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Για τους ανωτέρω λόγους επιζητούμε από τους Φορείς του Νομού μας όπως συμβάλουν στην εξασφάλιση νέων Οργανικών Θέσεων για την στελέχωση του νεοϊδρυθέντος Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ από άλλη περιοχή εκτός της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ διότι εάν η επάνδρωση πραγματοποιηθεί από τα έσω τότε αντί για αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα που θα λειτουργήσουν εις βάρος της αστυνόμευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis