Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 29/01/2017

Η τουρκική πρόκληση στα Ίμια ήταν σχεδιασμένη στην τελευταία της λεπτομέρεια και η Αθήνα πιάστηκε και πάλι στον ύπνο. Δείτε τα βίντεο.

Τουρκικά ελικόπτερα ακούγονται και η οθόνη γεμίζει απο πλοία και αξιωματικούς του τουρκικού ναυτικού με το δάχτυλο στην σκανδάλη λίγο αργότερα η σκηνή μεταφέρεται στα Ίμια όπου οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν το αιματοβαμμένο σκηνικό προκαλώντας την Αθήνα με σαφή στόχο του Ταγίπ Ερντογάν να τονώσει το ηθικό των Τούρκων και την δημοφιλία του.

Η Χουριέτ μάλιστα κατηγορεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ότι με την κανονιοφόρο ΚΡΑΤΑΙΟΣ παρεμπόδισε τα τουρκικά πλοία, στο youtube μάλιστα εμφανίζεται και σχετικό βίντεο απο την καταδίωξη των φουσκωτών τα οποία πιθανότατα στόχο είχαν την πραγματοποίηση απόβασης στα Ίμια.

Τα επίσημα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την επιχείρηση των Τούρκων η οποία κατέληξε μετα την βόλτα πέριξ των Ιμίων στην Αλικαρνασό ώς μια προπαρασκευή πολεμικής αντιπαράθεσης και χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του DHA

Στην Αθήνα η τουρκική πρόκληση και η χρήση της απο τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας εξετάζεται με ψυχραιμία στα Γενικά Επιτελεία που πάντως δεν είχαν ενισχύσει την ελληνική παρουσία στην περιοχή.

Παράλληλα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο εξετάζεται η απάντηση στην τουρκική πρόκληση η οποία πιθανότατα συνδυάζεται και με την δυσθυμία της Άγκυρας για την  μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

 

armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis