Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 20/07/2016

Λόγους υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του επικαλέστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που ο 77χρονος πρώην υπουργός, μέσω του συνηγόρου, υποβάλει αίτημα για να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος κάλεσε τους δικαστές να δουν «το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά» και απαρίθμησε ένα προς ένα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. «Όλη αυτή η ταλαιπωρία του έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Επεσήμανε δε πως ο πρώην υπουργός θα είναι στη διάθεση του δικαστηρίου όποτε χρειαστεί. « Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο» τόνισε.

Συγκεκριμένα ο κ. Παγορόπουλος είπε στους δικαστές:

«Η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου. Δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα...η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί 4 και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα...

Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση... Η υγεία του έχει στα 4 αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στις φυλακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή... Το πρόβλημα επιδεινώθηκε.

Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς.

Ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος, θα είναι στη διάθεση σας οποτεδήποτε χρειαστεί. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα... Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί... Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο δικαστήριο σας ζητώντας αντικατάσταση του όρου της προφυλάκισης, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειας του. Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο» . Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστήριο το οποίο και αναμένεται να αποφασίσει για το αίτημα του πρώην υπουργού στην επόμενη συνεδρίαση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί σε ποινή 20 ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέλεσε την πράξη κατ' επάγγελμα.

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis