Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 10/11/2017

Με κοινές επιστολές προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητώντας της συνάντηση, οι Ενώσεις Αθηνών Βορειοανατολικής Αττικής Δυτικής Αττικής και Πειραιά κατήγγειλαν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά Αστυνομικών.

 

Απευθυνόμενες προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν τα εξής:

Οι επαναλαμβανόμενες δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων και ιδίως των στατικών, επανέφερε με δραματικό τρόπο το θέμα της στοιχειώδους ασφάλειας των συναδέλφων που καλούνται να εκτελέσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, προεξαρχουσών φυσικά των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. Ο τρόπος και η διοικητική εμμονή με την οποία εκτίθενται οι συνάδελφοι εκφεύγει κατά πολύ της νόμιμης «επαγγελματικής», αφηρημένης –συγκεκριμένης διακινδύνευσης που οφείλει να αναδέχεται εν έτει 2017 ο εργαζόμενος αστυνομικός. Σε καμία σύγχρονη χώρα δεν χρησιμοποιούνται οι αστυνομικές δυνάμεις ως μέσο απορρόφησης όλης της κοινωνικής αναταραχής που διαρκεί επί χρόνια και για την εκτόνωση και «επαναστατική γυμναστική» κάποιων ελαχίστων.

Είχαμε επισημάνει προ πολλού όλη αυτή την απίστευτη κατάσταση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς και που βάλλει ευθέως κατά της ζωής των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών. Αναγκασθήκαμε αρχικά να υποβάλλουμε συνεχείς προφορικές αιτιάσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια, επειδή καμία αντίδραση δεν υπήρχε από την οργανωμένη Πολιτεία, υποβάλαμε σχετικές μηνυτήριες αναφορές κατά παντός αρμοδίου-υπευθύνου (Γ 2017/206 από 25-1-2017, Γ 2017/1418 από 5-5-2017) οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο ολιγωρίες σ’ αυτό το μείζον θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Δεν μπορεί ασήμαντες δυναμικές μειοψηφίες να καθορίζουν «επαναστατικώ τε δικαίω» ποιος θα ζήσει και ποιος όχι και μάλιστα ατιμωρητί στις πλείστες των περιπτώσεων.

Η αντίδρασή μας είναι εύλογη, δίκαια και ενδεικνύει ότι πρέπει επιτέλους να τραβηχτεί μια «κόκκινη γραμμή» αποκλεισμού τέτοιων αναχρονιστικών-ανελεύθερων και σκοταδιστικών δράσεων.

Από εδώ και στο εξής αυτό αναγορεύεται σε «έργο» ζωής για το συνδικαλιστικό κίνημα και για το σκοπό αυτό προγραμματίσθηκε σειρά «δράσεων» ανάδειξης του προβλήματος και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για ολικό επανασχεδιασμό του τρόπου που εκτίθενται οι δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Α. και πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 141/91 και της Υ.Α. 7001/94 χωρίς παρεκκλίσεις που εκθέτουν την ανθρώπινη ζωή.

Πρέπει επίσης η Δ.Α.Ε.Α. , όπως και η Δ/νση Μεταγωγών, να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό, με μαζική τοποθέτηση νεοεξερχομένων συναδέλφων και βεβαίως πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός άμεσης αντίδρασης και αναζήτησης δραστών τέτοιων ανθρωποκτόνων επιθέσεων.

Η ολιγωρία ή η απραξία σημαίνει αποδοχή αυτών των καταστάσεων και συνενοχή. Γιατί, πρέπει επιτέλους όλα να έχουν κάποιο όριο.

Διαβάστε την επίσημη επιστολή των Ενώσεων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε την επίσημη επιστολή των Ενώσεων Προς τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ενώ στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου έκαναν έγκληση για συνάντηση προκειμένου να αναπτυχθούν εκτενέστερα όλα τα ζητήματα αναφέροντας τα εξής:

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών δέχονται καθημερινά εκατοντάδες αιτιάσεις και διαμαρτυρίες μετά τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις στο Α.Τ. Πεύκης την Πέμπτη 26/10/2017 και στη στατική δύναμη της Υ.Α.Τ. στη Χαριλάου Τρικούπη την Δευτέρα 6/11/2017. Οι αιτιάσεις αφορούν κυρίως την ανυπαρξία σχεδιασμού ασφάλειας και μέριμνας υπέρ των αστυνομικών και τη συστηματική παραβίαση του Π.Δ. 141/91 και της Υ.Α. 7001/1994 «περί φύλαξης στόχων……», όπως επίσης και της εμφατικής απουσίας επί μακρόν της επίσημης και συντεταγμένης Πολιτείας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα αυτό έχει ήδη πολλάκις υπομνησθεί και αναδειχθεί, έχουν γίνει αλλεπάλληλες προφορικές αιτιάσεις διαμαρτυρίας ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έχουν κατατεθεί σχετικές μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου (Γ 2017/206 από 25/1/2017 και Γ 2017/1418 από 5/5/17).

Σας παρακαλούμε όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, διότι κρίνεται επιτακτική πλέον και η προσωπική ενημέρωσή σας από τα Προεδρεία των Ενώσεών μας, σε ημέρα και ώρα που εσείς θα ορίσετε.

 Με πολλές ευχαριστίες εκ των προτέρων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105236302, 2105249914

Διαβάστε την επίσημη επιστολή των Ενώσεων προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 easybaa.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis