Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 14/01/2021

Π  Ρ Ο Σ

Πανελλήνια  Ομοσπονδία Αξ/κων Αστυνομίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :

  • Γεν.Περιφ.Αστυν.Δ-νση Ανατ.Μακεδ & Θράκης
  • Διευθύνσεις Αστυνομίας της ΓΕ.ΠΑΔΑΜΘ
  • Μέλη Ένωσης – Ιστοσελίδα eaamth.gr

 

ΘΕΜΑ: « Προαιρετικός Εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας-χορήγηση σειράς προτεραιότητας»

Η πανδημία μόλυνσης από τον κορωνοϊό COVID-19 αποτελεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, για την παγκόσμια κοινότητα τη μεγαλύτερη απειλή του ανθρώπινου είδους, με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και πολλαπλάσιους ακόμα βαριά νοσούντες.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της καθορισμένης συμβολής της στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαθέτοντας το μάχιμο προσωπικό της για την αναγκαία αστυνόμευση, βρέθηκε εξ’ αρχής στην πρώτη γραμμή, προκειμένου μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης των πολιτών. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έδινε μια άλλη μάχη αυτή της «ιατρικής καταστολής της νόσου», στα Νοσοκομεία και τις Μ.Ε.Θ, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της χώρας μας.

Συνέπεια της ανάληψης υποχρέωσης εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοιου, είναι το αστυνομικό προσωπικό να βρίσκεται καθημερινά σε υπερθετικό βαθμό εκτεθειμένο στον κίνδυνο, πράγμα που αποδεικνύεται και από το μεγάλο αριθμό θετικών κρουσμάτων στους κόλπους του Σώματος σε πανελλήνιο επίπεδο, που στοίχισε σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας αυτή τη περίοδο.

Κατόπιν αυτού, και δεδομένης της έναρξης των εμβολιασμών που ανακοινώθηκε από κυβερνητικά χείλη, θεωρούμε αναγκαία τη παρέμβαση της Ομοσπονδίας ώστε να αιτηθούμε στην πολιτεία συνολικά ως κλάδος εργαζομένων στα Σώματα ασφαλείας, τη χορήγηση σειράς προτεραιότητας για τον ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ εμβολιασμό των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 -Ο-                                                           -Ο-

        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος                    ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος

 

ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis