Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:03 | 05/09/2015

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Αυτό το χρηματικό ποσό αποτελεί μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, σημείωσε κατά την συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και γι΄αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας.

«Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό», είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

 

Προηγουμένως ο Δ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

http://www.ethnos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis