Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:00 | 26/04/2018

Ανατριχιαστικός φόρος τιμής του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο μνημείο των πεσόντων Αρκάδων αξιωματικών και οπλιτών στο έπος της περιόδου 1940-1941. 

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των 603 πεσόντων Αρκάδων, Αξιωματικών και Οπλιτών, στο ομώνυμο μνημείο στην Τρίπολη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.





Το Μνημείο θεμελιώθηκε το 2004, σε ένδειξη μνήμης και τιμής των πεσόντων Αρκάδων, κατά τις παραπάνω πολεμικές επιχειρήσεις στο στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος Πεζικού (11 ΣΠ- «ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ»).



Η ανέγερση του μνημείου, αποτέλεσε πρωτοβουλία του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Αργύρη Πετρονώτη. Με τη συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός του και πλέον είναι επισκέψιμο από το κοινό.
[custom:google-ads]


Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων.



Στην εκδήλωση, ο αρχηγός του ΓΕΣ εκτός από τον  ανατριχιαστικό φόρο τιμής που απέτισε,  αναφέρθηκε και  στη στάση του ελληνικού στρατού ξηράς απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

«Ξέρουμε τι κάνουμε. Είμαστε ψύχραιμοι, είμαστε εκπαιδευμένοι και ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος», είπε μεταξύ άλλων ο ΑΓΕΣ από την Τρίπολη σήμερα όπου και  βρέθηκε για αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Αρκάδες με αφορμή τα εγκαίνια του μνημείου τους.

















Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis