Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 13/04/2020

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο CNN Greece για τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά και για το «τι μέλλει γενέσθαι» ούτως ώστε να υπάρξει μία όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση των γεγονότων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, καθώς 31 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19. Ανάμεσά τους υπάρχουν, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, δύο βρέφη, μία έγκυος γυναίκα και 14 παιδιά (ηλικίας 1,5 - 16 ετών).

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με τους Ρομά στη συγκεκριμένη περιοχή, ο κ. Αγοραστός, ανέφερε πως η καραντίνα συνεχίζεται ενώ τα θετικά κρούσματα, έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

«Σε όσους έχουν παραμείνει σε καραντίνα στον οικισμό στη Νέα Σμύρνη, παρέχεται ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη και τροφοδοσία, ούτως ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Παράλληλα αναμένονται εκ νέου έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν νέα κρούσματα. Μέσα στην Μ. Εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ ιχνηλατήσεις επαφών και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους εννιά οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας, όπως: Τύρναβο και Φάρσαλα στη Λάρισα, Σοφάδες στην Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Για το εάν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης στον υπόλοιπο πληθυσμό, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως δεν μπορεί να προβεί σε προβλέψεις, ωστόσο καταβάλλονται τα μέγιστα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Γίνονται τα αδύνατα-δυνατά, ούτως ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του φονικού ιού. Κάνουμε καραντίνα στην καραντίνα, για να ελαχιστοποιήσουμε τις περιπτώσεις νέων κρουσμάτων».

Αναφορικά με το κατά πόσο οι Ρομά συνεργάζονται σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων, ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε πως οι ίδιοι έχουν συνετιστεί προς τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Δεν καταγράφονται εντάσεις όπως εκείνες των προηγούμενων ημερών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «υπάρχουν άλλοι πέντε διαμεσολαβητές επικοινωνίας ανάμεσα στον Δήμο και τους Ρομά για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων, ακόμα και της εμπλοκής του στρατού, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε πως «Υπάρχουν εννιά οικισμοί Ρομά στη Θεσσαλία, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Ο στρατός βοηθάει σε σεισμούς, πλημμύρες κ.ο.κ., με τον ίδιο τρόπο είναι πιθανό να βοηθήσει και τώρα εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η αστυνομία σε περίπτωση ραγδαίας εξάπλωσης του ιού δεν επαρκεί».

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis