Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:17 | 08/02/2020

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε με αγωγή, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Ρόδο, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου σε ώρα υπηρεσίας, αιτούμενος αποζημίωση ύψους 183.539, 32 ευρώ.

Σύμφωνα με την αγωγή, είχε διαταχθεί από την υπηρεσία του να εκτελέσει υπηρεσία δικυκλιστή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μετά από εντολή της υπηρεσίας θα ανεφοδίαζε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα με καύσιμα από το συνεργαζόμενο πρατήριο υγρών καυσίμων επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου κι έτσι ξεκίνησε από την έδρα της υπηρεσίας του να κινείται προς το πρατήριο υγρών καυσίμων.

Καθώς βρισκόταν καθ’ οδόν κι ενώ κινούνταν επί της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Λίνδο με ταχύτητα περίπου 40-45 χλμ/ώρα, φορώντας το προστατευτικό υπηρεσιακό του κράνος, στο ύψος της συμβολής με την οδό Ηλία Βενέζη, ήτοι στο 2ο χλ. της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου και ενώ ο φωτεινός σηματοδότης ήταν πράσινος στην πορεία του, φθάνοντας στο σημείο της διασταύρωσης, οδηγός αυτοκινήτου που κινούνταν επί της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου με κατεύθυνση από Λίνδο προς Ρόδο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να εισέλθει στην οδό Ηλία Βενέζη, ανακόπτοντας παντελώς την πορεία του, με αποτέλεσμα να επέλθει σφοδρή σύγκρουση και ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού.

Μετά τη σύγκρουση ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και την επομένη λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του ιδίως και στα δύο του χέρια μετέβη στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Όπως αναφέρεται, ο τραυματισμός στα χέρια ήταν ιδιαίτερα σοβαρός καθώς τον ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναγκάστηκε να απόσχει από την εργασία του και μάλιστα μετά την ανάρρωσή του τέθηκε σε υπηρεσία γραφείου καθώς κρίθηκε πλέον ανίκανος για την ενεργό υπηρεσία.

Λόγω του ισχυρού κλονισμού του, αφού κινδύνευσε η ίδια του η ζωή από την υπαίτια και παράνομη συμπεριφορά της οδηγού του ζημιογόνου οχήματος, της ψυχικής ταλαιπωρίας που βίωσε για μακρό διάστημα και συνεχίζει να βιώνει μέχρι και σήμερα λόγω των συνεπειών που είχε το ατύχημα αυτό στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή αξιώνει και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Συγκεκριμένα, και αναφορικά με την επαγγελματική του πορεία του στοίχισε πάρα πολύ καθώς υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όπου οδηγούσε μοτοσικλέτα, κάτι που του άρεσε και ήταν ο λόγος που επέλεξε το επάγγελμα του αστυνομικού. Εξαιτίας του ατυχήματος άλλαξε η υπηρεσιακή του κατάσταση για πάντα και αναγκαστικά πλέον εργάζεται σε ένα γραφείο, κάτι που δεν ήθελε ποτέ και του κοστίζει ψυχολογικά κάθε μέρα.

Μάλιστα εξαιτίας της μετάθεσής του σε υπηρεσία γραφείου χάνει αρκετά χρήματα καθώς πλέον δεν μπορεί να εκτελέσει νυχτερινές υπηρεσίες ή υπηρεσίες πέραν του πενθημέρου ούτε να συμμετέχει σε αποσπάσεις και μεταγωγές που θα προσέδιδαν επιπλέον εισοδήματα.

Γι’αυτούς τους λόγους αξιώνει με την αγωγή του κάθε θετική και αποθετική ζημία που υπέστη όπως και αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, συνολικού ποσού 183.539,32 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο κ. Άκη Δημητριάδη & Συνεργατών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis