Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:08 | 09/12/2019

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στα πρόσφατα συλλαλητήρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων για το ασφαλιστικό και καλούμε σε ακόμη μαζικότερη συμμετοχή τους, στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 και ώρα 12.30 στα Προπύλαια και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού και με τους απόστρατους από την επαρχία στη γωνία της πλατείας Κοραή.
Ο λαϊκός ξεσηκωμός στις 30 Νοέμβρη, σε πολλές πόλεις της χώρας, απέδειξε ότι μόνο οι μαζικοί και συνεχείς αγώνες μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
Η εμπειρία από τις νίκες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα, με τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και του αφορολόγητου, την επιστροφή των κρατήσεων αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, αποτελούν οδηγό για την κατεύθυνση που πρέπει να τραβήξουν και οι απόστρατοι.
Ιδιαίτερα οι απόστρατοι που ακολουθούν τις  θεσμικές ενώσεις  να αντιληφθούν ότι ο εγκλωβισμός τους στη βιομηχανία δικαστικών προσφυγών, αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς αγώνες. Οι απόστρατοι δεν πρέπει να παρασύρονται από όσους καλλιεργούν αυταπάτες για αναδρομικά και αποκατάσταση των συντάξεων με δικαστικές αποφάσεις, ούτε από όσους εξωραΐζουν την κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό και παρουσιάζουν την ιδιωτικοποίηση και το τζογάρισμα των οικονομιών μας ως δίκαιη και βιώσιμη λύση. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να βάλουν στο χέρι τους τις οικονομίες των εργαζομένων.
Πολύ περισσότερο δεν ταιριάζει στους απόστρατους η αδιαφορία και η μοιρολατρία για όσα μας έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια, με τους μνημονιακούς νόμους και το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, πάνω στον οποίο χτίζει και η σημερινή κυβέρνηση τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας. Κανένας συμβιβασμός δεν αξίζει, κανένα δικαίωμα δεν παραγράφεται στη συνείδηση και τις διεκδικήσεις μας! Η οργάνωση των αγώνων και από τους απόστρατους αποτελεί μονόδρομο.
Επιβάλλεται λοιπόν, η δυναμική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων που κλιμακώνονται και η μαζικότερη παρουσία τους, με τα πανό των αγωνιστικών μας κινήσεων, στην κορυφαία πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 14-12-2019.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ διεκδικούμε:

•    Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
•    Πλήρη αποκατάσταση των συντάξεών μας.
Νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης. Να αποδοθούν αμέσως και χωρίς προαπαιτούμενα, τα αναδρομικά των κύριων και επικουρικών συντάξεών μας που έχουν παρακρατηθεί παράνομα και αυθαίρετα.
Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ σε όσους εκκρεμεί η καταβολή και ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης για την κύρια σύνταξη.
•    Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, από το κράτος που τα έκλεψε και τα κούρεψε με το psi και το χρηματιστήριο.
•    Παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής αγωγής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Χρηματοδότηση  του ΝΙΜΤΣ, των στρατιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων, όλων των δομών υγείας, για πλήρη κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση ενίσχυση του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού τους με προσλήψεις.
•    Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που καταφθάνουν στη χώρα μας, λόγω των συνθηκών που δημιουργούν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.
•    Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες  για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.
•    Αύξηση των μισθών και των συντάξεων όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ και καμιά σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ.
Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
•    Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αποστράτων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, όλου του λαού.
Επίσης, εκφράζουμε: •    Την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμογή του δόγματος ‘‘νόμος και τάξη’’ που κλιμακώθηκε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, το φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, το επιχειρούμενο χτύπημα στις συγκεντρώσεις και πορείες και γενικά στα λαϊκά δικαιώματα. Καταδικάζουμε την κλιμακούμενη βία των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές, αγρότες και εργαζόμενους.
Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να αναπτύξουν αγώνες για τα δικαιώματά τους και να μην στρέφονται ενάντια στο λαό με την καταστολή.
•    Την ανησυχία μας για την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή μας, που οδηγούν στην κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας και συνακόλουθα στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκθέτοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.
Καλούμε τους απόστρατους σε διαρκή επαγρύπνηση. Κανένας εφησυχασμός για το λαό μας!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis