Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:32 | 25/01/2019

Αδυναμία στις μονοκατοικίες, την μεγάλη ζωή και τις… αστακομακαρανονάδες είχε η σπείρα των διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και κατηγορείται ότι έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Αττική.

[custom:google-ads]

Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα τους ήταν και ο πρέσβης του Βιετνάμ καθώς οι «ποντικοί» κατάφεραν να τρυπώσουν στο σπίτι του και να του αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τα μέλη της σπείρας τους τελευταίους έξι μήνες είχαν οδηγηθεί στο αυτόφωρο τρεις φορές για κλοπές και διαρρήξεις και είχαν αφεθεί ελεύθεροι καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες για μεμονωμένα περιστατικά και όχι για τις 27 κλοπές και διαρρήξεις που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν.



Όπως φαίνεται και μέσα από τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μελη της σπειρας έχοντας αποκομίσει μεγάλα κέρδη από τις κλοπες και διαρρηξεις, φρόντιζαν να περνάνε καλά στη ζωή τους.

[custom:google-ads]

Διακοπές σε μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες, βόλτες με jet ski, νυχτερινές διασκεδάσεις με το ποτό να ρέει άφθονο και αδυναμία στο καλό φαγητό και ειδικότερα στις αστακομακαρανονάδες.



Οι αστυνομικοι επίσης διαπιστωσαν ότι ένα από τα μέλη της σπείρας, αφγανικής καταγωγής, ειχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου και μάλιστα οι υπόλοιποι φρόντιζαν «να μην έχουν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους».



Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε ότι «τα μέλη της σπείρας, απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους, μετακινούμενοι σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα οχήματα και αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα και δευτερεύουσες θύρες, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους».



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πηγή:   zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis