Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 21/11/2018

«Χωρίς τη συμμετοχή της Άγκυρας, η πρωτοβουλία για συγκρότηση ευρωπαϊκού στρατού θα αποδειχθεί αναποτελεσματική» διαμηνύει ο βουλευτής και υψηλόβαθμο στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Μεχμέτ Αλί Σαχίν.


[custom:google-ads]

«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια συνδέεται άρρηκτα με την Τουρκία, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη πύλη προς την Ανατολή. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας αυτή η πρωτοβουλία δεν μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά », τόνισε ο πολιτικός στο Sputnik, ισχυριζόμενος ότι «η Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aλλαγές στη Νομοθεσία για τα Όπλα

Ο Σαχίν αναφέρει ότι με τις σκληρές πολιτικές της για την ασφάλεια και την οικονομία η Ουάσινγκτον αποξένωσε την ΕΕ, ενώ εκτιμά ότι η ιδέα των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνάμεων που προωθεί ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει προσλάβει μια νέα έννοια εν μέσω του Brexit και του σχηματισμού νέων πόλων εξουσίας στον κόσμο.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές της πρωτοβουλίας που προωθεί του Μακρόν, ο Σαχίν θεωρεί ότι θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η σχέση ΕΕ - ΗΠΑ. «Εάν η Ευρώπη δεν αισθάνεται ασφαλής στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, τότε αυτή η ιδέα είναι πιθανό να ενισχυθεί περαιτέρω. Ωστόσο, προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτό το βήμα θα γίνει στο εγγύς μέλλον», σχολίασε ο τούρκος πολιτικός.

Πηγή:  skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis