Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 27/12/2019

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός της συντριβής αεροσκάφους Fokker-100 σε προάστιο του Αλμάτι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έγινε βαρύτερος, αυξήθηκε σε 40 νεκρούς, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης του Καζακστάν. Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας Bek Air με 95 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα ήταν τουλάχιστον 14.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος. Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Το Φόκερ κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της, είχε ανακοινώσει νωρίτερο το υπουργείο Βιομηχανίας. Το δικινητήριο, εκατονταθέσιο επιβατικό αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

 

 

 

 

1379.jpg

 

 

 

 

Οι αρχές αναστέλλουν τη λειτουργία της Bek Air

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος Fokker-100 με 100 επιβαίνοντες που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν.

va_7rpjp.jpg

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis