Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:10 | 23/12/2014

 

Αθώοι κρίθηκαν οι 65 αλλοδαποί για την εξέγερση της 10ης Αυγούστου του 2013 στην Αμυγδαλέζα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια και περιέγραψαν ένα σκηνικό τρόμου που - όπως ισχυρίσθηκαν - το επέβαλαν τα ΜΑΤ.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες και τους 65 αλλοδαπούς ωστόσο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους να καταβληθεί αποζημίωση στους προφυλακισθέντες.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και βασίστηκε στις σοβαρές αντιφάσεις στις οποίες είχαν υποπέσει οι αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και στην έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού αποδεικτικού στοιχείου για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Για δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν αρχικά κατηγορηθεί για βίαιη απόδραση και βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και 16 μήνες, εφόσον δεν προέκυψε από τις καταθέσεις η παραμικρή βιαιοπραγία, η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή απόδραση που προβλέπει φυλάκιση μέχρι ενός έτους και παραγράφηκε καθώς την έχουν ήδη εκτίσει.

"Αθωώθηκαν αλλά κρατούνται ξανά οι εξήντα πέντε εξεγερμένοι της Αμυγδαλέζας", καταγγέλλει ωστόσο η ΚΕΕΡΦΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθωώθηκαν αλλά κρατούνται ξανά οι εξήντα πέντε εξεγερμένοι της Αμυγδαλέζας

Η αθώωση των εξήντα πέντε μεταναστών που πήραν μέρος στην εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου 2013 ήταν αποκαλυπτική για την αναγνώριση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της βάρβαρης κατάστασης σε βάρος των μεταναστών αλλά και για την άθλια προσπάθεια συγκάλυψης της ρατσιστικής μεταχείρισης τους από την Αστυνομία. Έστησαν σκευωρία και κατασκεύασαν κατηγορούμενους στα γραφεία της ΕΛΑΣ!

Όμως υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό που βαραίνει όσους μεθόδευαν αυτή την δίωξη σε βάρος των εξεγερμένων της Αμυγδαλέζας. Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται μάρτυρες αστυνομικοί με τουλάχιστον επτά πανομοιότυπες καταθέσεις στην προανάκριση και μάλιστα οι δύο να έγιναν ακριβώς την ίδια ώρα; Γιατί αυτήν την εικόνα δεν την εκτίμησε άραγε το Συμβούλιο που παρέπεμψε τους κατηγορούμενους , με κατηγορίες δηλαδή κατασκευασμένες;

Το σκάνδαλο είναι ότι οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να κρατούνται στο ίδιο κολαστήριο για να εκπληρωθεί το 18μηνο διοικητικής κράτησης αφού η προφυλάκιση για τα αδικήματα για τα οποία αθωώθηκαν δεν μετράει ως έκτιση ποινής!

Μετά από αυτή την απόφαση είναι σαφές ότι οι καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ, της Πακιστανικής Κοινότητας και δεκάδων άλλων φορέων υπεράσπισης δικαιωμάτων των κρατούμενων μεταναστών χρειάζονται να οδηγήσουν στο μόνο λογικό συμπέρασμα.

Οι εξήντα πέντε κρατούμενοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι από σήμερα! Ούτε μια μέρα παράτασης της κράτησης τους!

Είναι ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τους βασανισμούς, τους εξευτελισμούς και την απάνθρωπη μεταχείριση που υπέστησαν εκατοντάδες συλληφθέντες μετά τις ρατσιστικές επιχειρήσεις με την προκλητικά υποκριτική ονομασία Ξένιος Δίας.

Είναι ώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα, με άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Αποχαιρετώντας την συγκυβέρνηση των ρατσιστικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών και των Μνημονίων είναι ώρα να κλείσουν οριστικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι άλλες σπατάλες για ρατσιστικά εγκλήματα της ΕΛΑΣ! Πάρτε τα μαζί σας και φύγετε από δω!"

Με πληροφορίες από http://news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis