Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 24/02/2020

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι φοιτητές την αθώωση των δυο συναδέλφων τους για τα επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).

Το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ομόφωνα αθώους τους κατηγορούμενους για σειρά πλημμεληματικών πράξεων υιοθετώντας της εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής.

Οι μάρτυρες αστυνομικοί καταθέτοντας, σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα, δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο των κατηγορούμενων φοιτητών τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Παράλληλα, η υπεράσπιση επέδειξε φωτογραφίες με τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και άλλες όπου ο ένας κατηγορούμενος απεικονιζόταν στην ομάδα των φοιτητών που βρισκόταν στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι στην ομάδα που ενεπλάκη με τους αστυνομικούς.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων ενώ τους κατηγορούμενους στήριξαν με τις καταθέσεις τους ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του Μερα25 Σοφία Σακοράφα.

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis