Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 09/06/2018

Αθώος αντιποίησης αρχής συνταξιούχος αστυνομικός. Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 59χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, κάτοικος Αργυρούπολης Αττικής, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή για αντιποίηση αρχής καθώς εφέρετο να παρίστανε τον εν ενεργεία, διενεργώντας έλεγχο σε επιχείρηση!

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, καταγγέλθηκε από έναν 39χρονο Ροδίτη, ιδιοκτήτη αποθήκης παιδικών μηχανημάτων με κερματοδέκτη στην στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Ιαλυσό ότι τον προσέγγισε την 29η Μαρτίου 2015 προσποιούμενος τον αστυνομικό, που ήθελε να κάνει έλεγχο.

[custom:google-ads]

Εκανε στον επιχειρηματία ερωτήσεις για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ενώ τον ενημέρωσε ότι έχει συσταθεί ήδη και συνεργείο ελεγκτών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο επιχειρηματίας θορυβημένος μετέβη την επόμενη ημέρα στο ΑΤ Ιαλυσού για να διαπιστώσει αν είχε υποβληθεί καταγγελία σε βάρος του και διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος, που εφέρετο να του είχε συστηθεί με ψεύτικο επίθετο δεν ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ότι δεν υπήρχε καμία καταγγελία, ενώ από τον αριθμό του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητα του.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι είχε μεταβεί στην επιχείρηση του μηνυτή προκειμένου να του ζητήσει εργασία για να συμπληρώσει το εισόδημα του τονίζοντας ότι ουδέποτε του δήλωσε ότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός αλλά και ούτε προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την προηγούμενη ιδιότητα του για ίδιον όφελος.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis