Αθώος δηλώνει ο γιός του Ν. Μιχαηλίδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΜΕ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ"
Αθώος δηλώνει ο γιός του Ν. Μιχαηλίδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

 

Ο κατηγορούμενος, που απασχολείται σε εταιρεία συμβούλων που είχε ο πατέρας του, υποστήριξε πως διατηρούσε αμιγώς επαγγελματικές σχέσεις με τον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται να διακίνησε τη μίζα των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των ρωσικών όπλων, με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με «μαύρο χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο κατηγορούμενος, που απασχολείται σε εταιρεία συμβούλων που είχε ο πατέρας του, υποστήριξε πως είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται να διακίνησε τη μίζα των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των ρωσικών όπλων.

Σύμφωνα με τον γιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών Κύπρου, τα ποσά για τα οποία βρίσκεται στο εδώλιο (που σύμφωνα με την δικογραφία είχαν αποδέκτη τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο) αφορούσαν απολύτως καθαρές συναλλαγές της εταιρείας του με αυτήν του Ζαγιάντ.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το επίμαχο ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που είχαν εμβαστεί από τον Ζαγιάντ σε ελβετικό λογαριασμό του, με πληρεξούσιο τον πατέρα του Ντίνο Μιχαηλίδη, αφορούσαν επιστροφή προκαταβολής για αγορά ποσοστού ακινήτου στο Λονδίνο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά και κάποιες άλλες οφειλές του καταζητούμενου επιχειρηματία προς την εταιρεία και τον ίδιο.
 

Ανέφερε επίσης ο Μ. Μιχαηλίδης πως «ο Ζαγιάντ δεν κινείτο με χαρτιά, απέφευγε να δίνει γραπτές εξηγήσεις. Μία φορά που του είχα ζητήσει, μου είχε πει "αν δεν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το ξεχάσουμε"».

Κατά τον Μιχαηλίδη, η εμπλοκή στη διακίνηση παράνομων αμοιβών τόσο του ίδιου όσο και του πατέρα του από τον Νίκο Ζήγρα, καταδικασμένο ήδη για μίζες και εξάδελφο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, έγινε σκόπιμα προκειμένου «να δικαιολογηθούν κάποια πράγματα».

Ο γιος του πρώην υπουργού υποστήριξε ότι ο Ν. Ζήγρας ήταν σε συνεννόηση με τον Ζαγιάντ όταν υπέδειξε τον ίδιο και τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως αποδέκτες παράνομων χρημάτων καθώς «ο μόνος που γνώριζε ότι χρήματα από την εταιρεία του κατέληγαν σε εμένα, ήταν ο ίδιος ο Ζαγιάντ».

Αναφερόμενος στον «κατήγορό» του Νίκο Ζήγρα - που στην παρούσα δίκη είναι μάρτυρας - ο Μιχάλης Μιχαηλίδης είπε ότι τον γνώρισε το 2001 οπότε ο εξάδελφος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου είχε επισκεφθεί την Κύπρο με την σύζυγο του: «Με ενημέρωσε ότι ενδιαφέρονταν για ίδρυση εταιριών. Μου είπε ότι εκπροσωπούσε αραβικά funds...Το 2005 τον συνάντησα στην Αθήνα όπου πάλι μου είχε πει πως ήθελε να ιδρύσει υπεράκτια εταιρεία και ότι δεν ήθελε να είναι ο ίδιος μέτοχος και διευθυντής».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν συνεργάστηκε με τον Ζήγρα γιατί ο πατέρας του και άλλοι, «τον περιέγραψαν ως λαμόγιο».

Τέλος ο Μιχάλης Μιχαηλίδης επανέλαβε πως δεν του ανήκε μία εκ τριών εταιριών που εμπλέκονται μα διακίνηση των επίμαχων χρημάτων η οποία θεωρήθηκε συμφερόντων του και επεσήμανε ότι και αυτός και ο πατέρας του έχουν συμφωνήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της.-


Πηγή: skai.gr