Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 19/02/2020

Αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, για την επιλογή του να βγάλει στο δρόμο όλους τους 1500 νεοπροσληφθέντες Ειδικούς Φρουρούς, ενώ «υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και ζήτησε προσλήψεις αστυνομικών κάθε χρόνο. 

«Τα αστυνομικά τμήματα είναι άδεια, όλοι οι αστυνομικοί που έχουν απομείνει έχουν βγει στους δρόμους και υπάρχει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πλέον μόνο στα Εξάρχεια, οι υπόλοιπες γειτονιές έχουν μείνει απροστάτευτες».

Ο κ. Πάκος συνέχισε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να προστατευτούν οι πολίτες και να γίνει η κατάλληλη δουλειά από τους αστυνομικούς. Ούτε κατά τον ίδιο είναι εφικτό να υπόσχονται σχεδιασμοί που δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να υλοποιηθούν.

Ωστόσο, όσον αφορά την ένατη διάρρηξη σε επιχείρηση τον ίδιο μήνα, ο κ. Πάκος υπογράμμισε ότι η μικροεγκληματικότητα είναι ο «καρκίνος της κοινωνίας εκεί γίνεται ένα πραγματικό μπάχαλο, εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί».

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis