Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 27/02/2017

Ποιος θα πληρώσει αν πολίτες και οι ιδιοκτήτες των επ/σεων αρχίσουν τις αγωγές;

Εδώ και αρκετό καιρό (τι και αν έχουν γίνει αναφορές και από τον συντάξα της επιστολής) περιφερειακό αστυνομικό τμήμα εκτελεί περιπολίες με οχήματα ακατάλληλα για αστυνόμευση σε επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο μεγάλου μέρους της αρμοδιότητάς του, τα οχήματα που
έχουν διατεθεί στο ανωτέρω περιφερειακό αστυνομικό τμήμα, πλείστες φορές είναι μεταξύ συνεργείων με μηχανικά προβλήματα και επίσης από κατασκευής τους είναι προορισμένα για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες (τροχαίας ή υπηρεσίες μεταγωγής κρατουμένων) .

Γνωρίζουμε όλοι ότι για να εκτελέσει ο αστυνομικός υπηρεσία θα πρέπει να του παρέχεται ο απαραίτητος υπηρεσιακός εξοπλισμός και τα κατάλληλα μέσα (μεταφορικά και μη), έτσι ώστε η αστυνόμευση να είναι αποτελεσματικότερη και η πρόληψη στο ύψιστο βαθμό.

Επιχειρήσεις, κατοικίες και κάθε είδους περιουσία πολιτών σε περιοχές οι οποίες είναι απομονωμένες και χωρίς εύκολη πρόσβαση λόγω αγροτικών δρόμων και η οποία πρόσβαση μπορεί να
πραγματοποιηθεί μόνο με οχήματα τύπου ΤΖΙΠ 4Χ4,  δεν μπορούν να προστατευθούν ή να αστυνομευθούν με ακατάλληλα οχήματα τα οποία κατασκευάστηκαν για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Να δεχθώ ότι δεν μπορεί να βρίσκεται επί 24ωρου σε κάθε κατοικία ή κάθε επ/ση και ένας αστυνομικός, αλλά μπορεί αν μη τι άλλο να υπάρχει συνεχή περιπολία σε τέτοιας φύσης περιοχές με κατάλληλα οχήματα και αυτά είναι μόνο τα τύπου ΤΖΙΠ 4Χ4. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η πρόληψη είναι το αποτελεσματικότερο όπλο των αστυνομικών κατά κακοποιών και σε αυτή πρέπει να δίνουμε την μεγαλύτερη προσοχή.

Υ.Γ. 1: Σε ατομικό βιβλιάριο ενός από τα ανωτέρω οχήματα αναγράφεται η φράση : “VAN (Λεωφ. Κρατουμένων)”

ΠΑΝΤΙΚΙΔΗΣ Σοφοκλής
Ανθυπαστυνόμος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis