Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 20/12/2019

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην φυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος, στρέφεται νομικά εναντίον της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, με αφορμή την πηγή του «ελάχιστου», όπως αναφέρει, εισοδήματος που του δίνει για να συντηρείται. Ο πρώην πολιτικός τονίζει στο έγγραφο ότι πίσω από αυτά τα χρήματα ενδέχεται να βρίσκονται πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις.

«Θέλω να σε προστατεύσω» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τσοχατζόπουλος μέσω του δικαστικού εγγράφου, το οποίο αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Από το κείμενο που διέρρευσε, o Ακης Τσοχατζόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πληροφορίες πως η κόρη του έχει επαφές με συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα, ομάδα συμφερόντων, όπως τα αποκαλεί, που την «εξωθούν σε επαφές και πιθανόν συνεργασίες με άτομα τα οποία δεν τολμούν να απευθυνθούν σε εκείνον προσωπικά, αλλά τη χρησιμοποιούν λόγω της συγγενικής τους σχέσης για να υλοποιήσουν σκοτεινά σχέδια ή να καλύψουν αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα…».

[custom:google-ads]

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο, ενδιαφέρον επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Τσοχατζόπουλο και την κόρη, που έχει αποκτήσει από τον γάμο με την Γκούντρουν Μόλντεχαουερ, ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2019. Εκείνη την ημέρα αποφάσισε να απευθυνθεί μέσω εξωδίκου στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία, ως γνωστόν, δεν διατηρεί επαφή με τη νέα του οικογένεια, δηλαδή τη Βίκυ Σταμάτη και τον γιο του Ακη. Κάτι που και ο ίδιος το επισημαίνει.

«Βεβαίως, γνωρίζω ότι η σχέση μας έχει διαταραχθεί όχι εξαιτίας μου, αλλά λόγω των αντιρρήσεών σας για τη δημιουργία νέας οικογένειας που ποτέ δεν εγκρίνατε. Παρά ταύτα, αισθάνομαι την ανάγκη με την παρούσα να σας επισημάνω κάποια πράγματα, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι η ενέργειά μου αυτή αποσκοπεί στην προστασία και των δυο μας, και συγκεκριμένα την αποφυγή κινδύνων εμπλοκής σας σε πιθανές αθέμιτες και παράνομες πράξεις, και ταυτόχρονα την εξάρτησή σας από ομάδα συμφερόντων που πιθανώς να μην έχει αγαθές προθέσεις» αναφέρει στην αρχή του εξωδίκου.

Και συνεχίζει: «… Εδώ και έναν χρόνο περίπου μου φέρνατε μηνιαίως κάποια ελάχιστα χρήματα προς επιβίωσή μου. Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν δικά σας χρήματα και ήμουν ευγνώμων γι’ αυτό. Τους τελευταίους, όμως, μήνες αφήσατε να εννοηθεί ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά σας, αλλά σας τα έδιναν κάποιοι τρίτοι. Βεβαίως, σε πρώτη φάση δεν ήμουν σε θέση λόγω της κατάστασης της υγείας μου να ερευνήσω το όλο θέμα και εξάλλου δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσατε να δεχτείτε κάποια χρήματα χωρίς νόμιμη αιτία και μάλιστα ένα μέρος αυτών να τα δίνετε και σε εμένα με τον κίνδυνο να καταστώ εν αγνοία μου αποδοχέας πιθανού προϊόντος εγκλήματος…».

Μάλιστα, καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την αποστολή του εξωδίκου ως αμυντική και όχι επιθετική κίνηση προκειμένου «να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή του». Γι’ αυτό και ζητεί από την κόρη του να του γνωστοποιήσει (εντός πέντε ημερών) όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κυρίως τα πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσεται τα οποία πιθανώς την επηρεάζουν ή την εκβιάζουν. «Να μου παραδώσετε όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτετε για την πηγή των χρημάτων, τα χρήματα που έχετε λάβει κ.λπ., προκειμένου επιτέλους να μάθω τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μου», καταλήγει.

 

 

eksodiko_1.jpg

eksodiko_2.jpg

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis