Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 26/10/2021

Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών απέστειλε έγγραφο προς τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, στο οποίο αναφέρει τους λόγους, για τους οποίους το υποχρεωτικό Ενιαίο Ψηφοδέλτιο δεν θα λειτουργήσει θετικά στο συνδικαλισμό των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, όπως άλλωστε θα ίσχυε και σε κάθε άλλο συνδικαλιστικό χώρο, καλώντας να επανεξεταστεί και να αποσυρθεί η τροπολογία ή να μην υπερψηφιστεί αυτή. Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: Άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αστυνομικών - Συζήτηση και ψήφιση τροπολογίας, που καθιερώνει υποχρεωτικό Ενιαίο Ψηφοδέλτιο στις συνδικαλιστικές εκλογές του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και καταργεί τους συνδικαλιστικούς συνδυασμούς.

Αξιότιμες κυρίες κι αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές πολιτικών κομμάτων,

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο και θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 25-10-2021, ορίζεται ότι η εκλογή των συνδικαλιστικών οργάνων και αντιπροσώπων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνεται υποχρεωτικά από ένα Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.

Με τον τρόπο αυτό αιφνιδιάστηκα απαγορεύεται στους έως σήμερα συνδικαλιστικούς συνδυασμούς να κατέλθουν στις επικείμενες σε λίγες ημέρες εκλογές, επιτρέποντας μόνο σε μεμονωμένους υποψηφίους να θέσουν υποψηφιότητα σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστικές ομάδες των παρατάξεων εξακολουθούν να υφίστανται και στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, στο οποίο «ο πρώτος λαμβάνει τα πάντα και οι υπόλοιποι τίποτα», αφού πρόκειται για εκλογικό σύστημα, που εύκολα δημιουργεί προϋποθέσεις, η πρώτη σε σταυρούς ομάδα υποψηφίων να αλληλοψηφισθεί, καταλαμβάνοντας τις πρώτες εκλόγιμες θέσεις και να αποκλειστούν όλοι οι επόμενοι, οι οποίοι δεν μπορούν να εκλέξουν ούτε έναν υποψήφιο, έστω κι αν συγκεντρώσουν ποσοστά της τάξεως του 30% ή και 40%. Με τον τρόπο αυτό καταργείται οιαδήποτε αναλογική εκπροσώπηση στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων αστυνομικών, παύουν να ακούγονται διαφορετικές απόψεις, σταματά ο διάλογος και οι έως σήμερα γνωστές δημοκρατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Πέραν των ανωτέρω η ψήφιση του Ενιαίου Ψηφοδελτίου έρχεται εσπευσμένα την ώρα, που ήδη έχουν προκηρυχθεί εκλογές τόσο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών όσο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές προ λίγων ημερών υπήρξε μία ευρεία συζήτηση και τα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν το θέμα επί μία εβδομάδα. Για τον εργαζόμενο αστυνομικό και τα δικαιώματά του θα βρεθεί να ασχοληθεί κάποιος; Εάν το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ήταν καλό και δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, θέτουμε το ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόζεται σε όλο το συνδικαλιστικό χώρο ή ακόμα και στις βουλευτικές εκλογές;

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να επανεξεταστεί και να αποσυρθεί η τροπολογία, του υποχρεωτικού Ενιαίου Ψηφοδελτίου στις συνδικαλιστικές εκλογές του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, άλλως δε να μην υπερψηφιστεί αυτή.

Η Γραμματεία της

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis