Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 07/05/2018

Ακόμα ένας νέος άνθρωπος νεκρός στο λιμάνι της Πάτρας. Αυτή τη φορά από σφαίρα πιστολιού που τον χτύπησε στο κεφάλι, και η οποία προερχόταν από όπλο που κρατούσε ομοεθνής του. Το περιστατικό βέβαια συνέβη κατά την διάρκεια επίθεσης με πέτρες και λοστούς δεκάδων αλλοδαπών από τον έναν καταυλισμό στον άλλον, και ως απάντηση αντίστροφής επίθεσης που είχε γίνει τις προηγούμενες ώρες.

H κατάσταση που έχουμε αναδείξει προ καιρού με τα ως άνω σχετικά προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και με συνεχείς παρουσίες μας στα ΜΜΕ, έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Οι Αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτει η Πάτρα απασχολούνται συνεχώς και μόνιμα με το λιμάνι. H πολιτεία απούσα σε κάθε επίπεδό και οι δεσμεύσεις για ενίσχυση με μέσα, Αστυνομικό και Λιμενικό προσωπικό παραμένουν λόγια. Εκατοντάδες αλλοδαποί παρά τις υποσχέσεις για ήπια μετακίνηση παραμένουν απέναντι από το λιμάνι διότι οι ελάχιστες μετακινήσεις τους καλύπτονται από νέους που φτάνουν συνεχώς στην Πάτρα. Η διαμονή σε ετοιμόρροπα κτήρια επιπέδου σκουπιδότοπου συνεχίζει, οι επιθέσεις για είσοδο στο λιμάνι πολλαπλασιάζονται ακόμα και με τακτικές αντιπερισπασμών, και τώρα προστίθεται και ο φόβος των αλλοδαπών, των κατοίκων της περιοχής αλλά και ένστολων αφού φαίνεται ότι υπάρχουν μετανάστες που οπλοφορούν.

Θέτουμε τον καθένα προ των ευθυνών του. Το ζήτημα δεν είναι Αστυνομικής φύσεως αλλά πολιτικής, αν και η αδιαφορία το έχει καταστήσει τέτοιο. Οι Αστυνομικοί της περιοχή μας τόσο καιρό πασχίζουν, σε δύσκολές συνθήκες, με ανθρωπισμό, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Οι Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν την αποστολή τους στο ακέραιο όπως με την άμεση επέμβαση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) δεν θρηνήσαμε στο περιστατικό επιπλέον θύματα, αλλά και την μέσα σε ελάχιστο χρόνο ταυτοποίηση του δράστη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Για άλλη μια φορά θα καλέσουμε τους τοπικούς φορείς αλλά και την κεντρική πολιτεία να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και μέτρα, όπως την άμεση μετακίνηση των αλλοδαπών σε κατάλληλους χώρους διαμονής, και έως τότε, την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών και Λιμενικών δυνάμεων με προσωπικό και μέσα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Μετά το πρόσφατο περιστατικό κανείς δεν δικαιολογείται να κωφεύει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis