Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 01/10/2020

Τα σημερινά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 411 νέες μολύνσεις του Covid-19 και δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας φτάνουν τους 393.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mοριακός έλεγχος για COVID-19 στην τιμή των 65 ευρώ για τα στελέχη των Σωμάτών Ασφαλείας και τις οικογένειες τους


Σοκάρουν και συγκινούν οι εικόνες από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες από τη μεταφορά των ηλικιωμένων που βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορονοϊό στο κέντρο φροντίδας «Αττική».

Σαράντα είναι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κορονοϊού από τη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Νωρίς το πρωί ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19.

Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται η μονάδα φροντίδας, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τους 40, κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
[custom:google-ads]
«Ο κορονοϊός δεν παίζει». Αυτό ήταν το δραματικό μήνυμα του Τάκη Παναγιωτόπουλου, ομότιμου καθηγητή Δημόσιας Υγείας - Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μετά τα νέα κρούσματα στο γηροκομείο.

«Πρόκειται για εξαιρετικό περιστατικό δεν υπάρχει αμφιβολία» σχολίασε εκτιμώντας ότι η δομή ενδέχεται να κλείσει. «Θα γίνει συστηματική ιχνηλάτηση. Ποιοι ήρθαν σε επαφή με ποιους. Δεν πιστεύω ότι η αγανάκτηση θα μας οδηγήσει στο καλύτερο, πρέπει να δούμε ψύχραιμα την αλληλουχία των γεγονότων και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega, δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.

«Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα» επισήμανε.

Ο καθηγητής ιατρικής σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.

«Φαίνεται αν μια δομή έχει τη σωστή φιλοσοφία στα πρωτόκολλα. Σημαντική είναι η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο» εξήγησε.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Δερμιτζάκης, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας δείχνει όπως είπε ότι «πρώτον είναι πολύ καιρό και δεύτερον ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος παραβίασης πρωτοκόλλου».


 

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis