Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:17 | 15/04/2015

Με θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε χθες το βράδυ στο Μιζούρι ο 52χρονος αφροαμερικανός θανατοποινίτης Άντρι Κόουλ, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός άνδρα πριν από 17 χρόνια.

Ο Κόουλ και η σύζυγός του Τέρι ήταν παντρεμένοι επί 11 χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά και χώρισαν το 1995. Το ζευγάρι βρισκόταν σε αντιδικία σχετικά με τις ημέρες που θα του επιτρεπόταν να επισκέπτεται τα παιδιά του κι ο Κόουλ ήταν έντονα ενοχλημένος από το ύψος της διατροφής, σύμφωνα με τις αρχές.

Το 1998, ο Κόουλ ήδη χρώσταγε 3.000 δολάρια σε διατροφή. Όπως έγινε γνωστό, ο Κόουλ εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι δόθηκε εντολή να του παρακρατούν μισθούς και να δίνονται σε διατροφή στην πρώην σύζυγό του και σύμφωνα με συναδέλφους του απείλησε να τη σκοτώσει. Μετά την πρώτη παρακράτηση, στις 21 Αυγούστου του 1998, εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν φίλο της, ο οποίος προσπάθησε να τον συγκρατήσει.

Ο Κόουλ επιτέθηκε και στους δύο σκοτώνοντας με μαχαίρι τον άνδρα και τραυματίζοντας την πρώην σύζυγό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την πολιτεία για να παραδοθεί έπειτα από 33 μέρες. Ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πάει στο σπίτι της συζύγου του οπλισμένος κι ότι το θύμα τού επιτέθηκε με μαχαίρι.

Ο 52χρονος έγινε ο τρίτος καταδικασμένος για φόνο που εκτελείται φέτος στο Μιζούρι. Η συγκεκριμένη πολιτεία το 2014 προχώρησε στις περισσότερες εκτελέσεις -10- φθάνοντας το Τέξας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2013 έχει εκτελέσει 15 θανατοποινίτες.

Την τύχη του Κόουλ σφράγισε το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε αρκετές εφέσεις του, περιλαμβανομένης μίας που υποστήριζε ότι ο Κόουλ είναι ψυχικά ασθενής κι άρα δεν θα έπρεπε να εκτελεστεί. Χθες ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον αρνήθηκε να απονείμει χάρη στον Κόουλ. Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι στη διάρκεια της κράτησής του, μία δεκαετία και πλέον, επιδεινώθηκε η ψυχική του υγεία. Υποστήριξε ότι ο πελάτης του άκουγε φωνές κι είχε εμφανίσει ψύχωση.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis