Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:12 | 05/10/2019

O Α' αντιπροέδρος της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής κ.  Ηλίας Βρέντας σε ανάρτηση του στο fb, σημείωσε τα εξής:

Ακόμη ένα περαστικό στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επισημαίνει το πόσο σοβαρό είναι το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών αλλά και πως είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό!

Απογευματινές ώρες εχτές αστυνομικός του Τμήματος Τάξης του Αερολιμένα Αθηνών ζήτησε συνδρομή προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο σε άτομο το οποίο κινούταν ύποπτα, στο σημείο κατέφθασαν συνάδελφοι της Ειδικής Ομάδας Περιπολιών και Ελέγχων της Δ.Α.Α.Α. και από κοινού ζήτησαν τα στοιχεία του ατόμου, το άτομο αρνήθηκε να τα δώσει,  οι συνάδελφοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο οικείο και το άτομο αρνήθηκε και πάλι, αρχίζοντας να γρονθοκοπεί, να κλωτσάει και να βρίζει στην γλώσσα του τους συναδέλφους.

Οι συνάδελφοι με επαγγελματισμό συνέλλαβαν το εν λόγω άτομο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Περιστατικά όπως αυτό αναδεικνύουν την σοβαρότητα του έργου των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών καθώς επίσης την ανάγκη για άμεση ενίσχυση αυτής!!

Τα τελευταία χρόνια συνεχώς οι απαιτήσεις πολλαπλασιάζονται και δυστυχώς χωρίς να υπάρχει αύξηση του αστυνομικού προσωπικού που θα έπρεπε να είναι ανάλογη με την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Το επιβατικό κοινό που διέρχεται ημερησίως από το Ελ. Βενιζέλος αγγίζει τις 100.000 άτομα, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες τόσο στον διαβατηριακό έλεγχο σε συνδυασμό με την λειτουργία του satellite building και τηγ εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονισμού η οποία προβλέπει την πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν στις Χώρες εκτός schengen όσο και στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας, του Τμήματος Αστυνόμευσης και της ΕΙΔ.Ο.Π.Ε. που έχουν επωμισθεί της ασφαλή μετακίνηση όλων όσων διέρχονται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Επίσης τα οχήματα που κινούνται στο γεωγραφικά όρια του Ελ. Βενιζέλος είναι χιλιάδες καθημερινά και οι συνάδελφοι του Τμήματος Τροχαίας έχουν επωμισθεί την ομαλή κυκλοφορία αυτών καθώς και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους προκειμένου να το επιτύχουν λόγω του τεράστιου όγκου των αυτοκινήτων που διέρχονται από το Ελ. Βενιζέλος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούν, φυσική και πολιτική ηγεσία, την σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και του έργου που επιτελούν οι συνάδελφοι σε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και να την ενισχύσουν με σημαντικό αριθμό αστυνομικού προσωπικού προκειμένου να είναι ακόμη πιο έντονο το αίσθημα ασφαλείας όλων όσων διέρχονται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά και φυσικά οι συνάδελφοι να ελαφρυνθούν από το μεγάλο βάρος που έχουν επωμισθεί λόγω της μη επάρκειας των αστυνομικών που απαιτούνται!!

Εύχομαι περαστικά στους συναδέλφους που υπέστησαν εκδορές απο την επίθεση που δέχτηκαν από τον δράστη και κατά τη σύλληψη αυτού καθώς και πολλά συγχαρητήρια για την πράξη τους αυτή!!

Βρέντας Ηλίας
Α΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis