Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:36 | 24/03/2016

Τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής ανακοίνωσε ο εκπροσώπος Τύπου του Συντονιστικού για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, Γιώργος Κυρίτσης.

Ειδικά για την Ειδομένη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυρίτσης, προέχει «η ενημέρωση των προσφύγων για τα κέντρα φιλοξενίας καθώς και η δυνατότητα να μεταφερθούν σε αυτά άμεσα, αφού τα σύνορα έχουν κλείσει και είναι αδιέξοδη η παραμονή τους εκεί».

Και συνέχισε: «Το επόμενο τριήμερο θα τους μεταφέρουμε σε χώρους φιλοξενίας και από τη Δευτέρα η προσπάθεια θα εντατικοποιηθεί. Είναι 2.000 θέσεις άμεσα διαθέσιμες σε ήδη υπάρχουσες δομές και από Δευτέρα θα έχουμε διπλασιασμό των θέσεων».

Ο κ. Κυρίτσης έκανε επίσης γνωστό ότι στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής παρουσιάστηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας εντός 20 ημερών.
 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετατρέποντας σε Γενική Γραμματεία την υπηρεσία πρώτης υποδοχής.

 

http://www.ethnos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis