Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 13/04/2020
Κείμενο του Αλέξανδρου Σφελινιώτη, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ:
 
Όσοι πιστευετε πως τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης περισσεύουν και είναι για να συμπληρώνουν τα κενά που δημιουργούνται σε άλλες υπηρεσίες-διευθυνσεις προφανώς δεν γνωρίζετε τον σκοπό  αυτής της υπηρεσίας.
 
Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης είναι υπηρεσία πρώτης ανταπόκρισης της ΓΑΔΘ  με την άμεση και συνεχή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, την άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, την συνεχή περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης. Καθημερινά επιλαμβανονται σε πάρα πολλά συμβάντα,διενεργουν πολλούς ελέγχους και συλλήψεις με πολλούς συναδέρφους εκ των πληρωμάτων της να τραυματιζονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και σχεδόν ποτέ αυτές τους οι ενέργειες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως συμβαίνει με άλλες υπηρεσίες.Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρείται το φαινόμενο πολύ συχνά τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης να ενισχύουν άλλες διευθύνσεις της ΓΑΔΘ, διότι εσφαλμένα μεταφέρουν κάποιοι "καλοθελητες" πως υπάρχουν περισσεύουμενα περιπολικά, κάτι το οποίο φυσικά και δεν υφίσταται. Κανείς δεν είναι αντίθετος στη συνδρομή των περιπολικων της Άμεσης Δράσης υποστηρικτικα στις άλλες υπηρεσίες. Όταν όμως αυτό γίνεται καθημερινά και φθάνουμε στο σημείο οι δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ουσιαστικά  να υποκαθιστουν και όχι να υποβοηθουν και να είναι η εύκολη λύση,τότε υπάρχει θέμα.

Για κάθε περιπολικό της Άμεσης Δράσης που διατίθεται σε αποστολή πέραν από αυτής της φύσης της Υπηρεσίας του, αυτόματα δημιουργείται κενό Άμεσης Ανταπόκρισης στα συμβάντα, οι συνέπειες του οποίου πολλές φορές μπορεί να είναι ολέθριες, αλλά  προφανώς δεν είναι κατανοητές σε άτομα που δεν βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.

Αφήστε τα περιπολικά της Α. Δ. να πραττουν αυτό που ορίζει η αποστολή τους και το οποίο αποδεικνύουν καθημερινά πως το κάνουν καλά.Οφελημενοι θα βγούμε όλοι!!!

Πηγή:  bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis