Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:46 | 04/03/2015

Μεγάλο ερώτημα παραμένει 48 ωρες μετά τη σύλληψη του 40χρονου παιδόφιλου με το βαν, γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ οι αστυνομικοί τον είχαν ταυτοποιήσει για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού.

Πιο αναλυτικά ο 40χρονος παιδόφιλος, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν σήμερα από την εισαγγελία, μέσα σε ειδικά μετασκευασμένο βαν αποπλανούσε και βίαζε ανήλικα αγόρια. 

Τη στιγμή της επιχείρησης αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο λευκό βαν ένα 13χρονο αγόρι, στο οποίο ο 40χρονος σκόπευε να ασελγήσει. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει στρώμα, μαξιλάρια και ανεμιστήρα, ενώ βρέθηκαν επίσης ερωτικά βοηθήματα (προφυλακτικά, λιπαντικές ουσίες), καθώς επίσης σοκολάτες, μπισκότα και παιδικά ροφήματα, τα οποία προσέφερε στα ανήλικα θύματά του.

Ανακρινόμενος, ο 40χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την ημέρα της σύλληψής του είχε ερωτικά ραντεβού με τέσσερα ακόμα ανήλικα αγόρια. Σε βάρος του είχε και τον Νοέμβριο του 2014 σχηματιστεί (από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων) δικογραφία για βιασμό και αποπλάνηση 14χρονης που είχε λάβει χώρα το περασμένο καλοκαίρι. Η δικογραφία είχε υποβληθεί στην εισαγγελία ωστόσο, παρέμενε σε εκκρεμότητα η άσκηση ποινικής δίωξης.

Πιο αναλυτικά ο 40χρονος που μιλούσε με παιδιά σε διάφορα chatrooms προσποιούμενος τον συνομήλικό τους είχε πείσει πέρσι το καλοκαίρι μια 14 χρονη να συναντηθεί μαζί του. Η 14χρονη προσποιούνταν το αγόρι στο chat room.

Όταν όμως έγινε το ραντεβού και διαπίστωσε ο 40χρονος ότι ήταν κορίτσι, θύμωσε, εξοργίστηκε, το κούρεψε για να μοιάζει με αγόρι και το βίασε. 

Στη συνέχεια το εγκατέλειψε στο δρόμο και το εντόπισαν αστυνομικοί. 

Το παιδί ήταν αποπροσανατολισμένο και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την περιοχή που το είχε μεταφέρει ο δράστης. 

Όμως το τμήμα ανηλίκων με επίπονη και επίμονη έρευνα εντόπισε και ταυτοποίησε τον δράστη τον οποίο αναγνώρισε το ανήλικο θύμα το Νοέμβριο που πέρασε. 

Έτσι οι αστυνομικοί συνέταξαν δικογραφία προσωποποιημένη και την έστειλαν στην εισαγγελία. 

Σύμφωνα με Τα Νέα η αστυνομία, δεδομένου ότι δεν υπήρχε αυτόφωρο, δε μπορούσε να τον συλλάβει χωρίς να υπάρχει ποινική δίωξη που έπρεπε να ασκήσει ο εισαγγελέας και βεβαίως δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης.

Το ένταλμα δεν εκδόθηκε ποτέ και η ποινική δίωξη για την υπόθεση του 14χρονου κοριτσιού ασκήθηκε μόλις χθες, αφού τον έπιασαν στο βαν με το μικρό αγόρι.

Όπως έλεγαν κύκλοι της εισαγγελίας ο φάκελος της δικογραφίας, άγνωστο πως, δεν αξιολογήθηκε και έμεινε στα συρτάρια, ανέγκιχτις, όπως ακριβώς τον είχε στείλει η αστυνομία...

Ο αριθμός των παιδιών με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο 40χρονος είναι απροσδιόριστος. 

Ο δράστης εντοπίστηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με επωνυμία Chat Scanning που διεξήγαγε το τελευταίο δίμηνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σε συνεννόηση με τις δικαστικές αρχές, αστυνομικοί παρίσταναν ανήλικους χρήστες του Διαδικτύου με σκοπό να εντοπίσουν παιδόφιλους στα διάφορα chat rooms. Συνολικά, εντοπίστηκαν έξι δράστες, ένας εκ των οποίων είναι και ο 40χρονος, που κατά την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στον Κορυδαλλό. Ενας δεύτερος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οπως δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής αξιωματικός κ. Μανώλης Σφακιανάκης πρόκειται για 33χρονο που παρίστανε τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων. Εντόπιζε ανήλικα κορίτσια σε chat rooms και τα προέτρεπε να μαγνητοσκοπούν και να του στέλνουν video με ερωτικούς τους χορούς. Σε μια περίπτωση είχε πείσει 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και video τάζοντάς της 140.000 ευρώ και καριέρα στο μόντελινγκ στην Αργεντινή. Σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων (από τους συνολικά έξι εντοπισθέντες) ασκήθηκαν πλημμεληματικού χαρακτήρα διώξεις.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγχειρίδιο παιδόφιλων που βρέθηκε στο Διαδίκτυο. Σε αυτό η παιδεραστία περιγράφεται ως ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός που κάνει ώριμους ενήλικες να έλκονται από ανώριμα παιδιά», ενώ γίνεται αναφορά σε ειδικότερους προσανατολισμούς όπως είναι για παράδειγμα η νηπιοφιλία. 

Περιλαμβάνει επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητες, όπως «μαγνήτες παιδιών», «babby sitting και προσκοπισμός», «σχολεία» και «ανύπαντρες μητέρες». Τέλος, το εγχειρίδιο περιλαμβάνει κεφάλαιο με λεπτομέρειες για το πώς ένας παιδόφιλος μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά και νήπια.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis