Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 15/12/2014

Όλα όσα έχουν δρομολογηθεί με αφορμή την λήξη της Θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας , όλα τα ενδεχόμενα που μπορούν να λάβουν χώρα , όλες οι πιθανές εξελίξεις , προβλέπονται με απόλυτη ακρίβεια από το Σύνταγμά μας  , άρθρα 32 επομ ,  σε συνδ με το  άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής .

Το σημαντικό θέμα που έχει παρεισφρήσει – προστίθεται, στις ανωτέρω διαδικασίες , είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος , ήτοι , η « προσαρμογή » του , στα νέα δεδομένα που έχει αναδείξει η εποχή μας .

Έτσι , σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα , αν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε το Κοινοβούλιο θα έχει την δυνατότητα, να ψηφίσει  για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος της χώρας μας και  η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική. Αν δεν εκλεγεί, τότε η Βουλή θα διαλυθεί , θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και η αναθεώρηση θα μεταφερθεί στο μέλλον  .

Εάν το Συνταγματικό  πεδίο που σας περιγράψαμε παραπάνω ΑΠΕΙΛΗ να αποσταθεροποιήσει , έστω « μέσα » από την οικονομική δομή της , την Ευρωπαϊκή  Ένωση με οποιονδήποτε τρόπο ,ΤΟΤΕ ( κατά την άποψή μας ) η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση «στηρίζεται » σε γυάλινα πόδια , αφού « δεν πατάει » στις κοινωνίες των Κρατών μελών .

Προφανώς και ΔΕΝ μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο .

Προς τους αποδέκτες λοιπόν ….

Το  άρθρο 110 παρ 1 του Ελληνικού Συντάγματος , οριοθετεί μια περιοχή του, η οποία καθίσταται παντελώς απρόσβλητη από κάθε εξουσία .

Η « περιοχή αυτή » αποτελεί τον ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ πυρήνα τους Συντάγματος μας .

Η παραβίαση του πυρήνα αυτού μπορεί να γίνει  ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ  οπότε θα συνιστά ΠΡΟΔΟΣΙΑ  …Εσχάτη Προδοσία .

Ο  πυρήνας αυτός , περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διατάξεων :

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τις διατάξεις που « καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ». Η βάση του πολιτεύματος ταυτίζεται με τη μορφή του κράτους.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ( 8 ) ρητά απαριθμούμενες διατάξεις οι οποίες συστηματικά ερμηνευόμενες καλύπτουν ουσιαστικά το περιεχόμενο όλων των ατομικών και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ δικαιωμάτων .

Στην δεύτερη αυτή κατηγορία « βρίσκουμε » την ΚΑΡΔΙΑ  του Πυρήνα , βρίσκουμε… …

Την αρχή του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου που  αποτελεί τη μήτρα, την κανονιστική κοιτίδα όλων, παλαιών και νέων, δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχουν επίσημες « δυνάμεις » μέσα στην Ε.Ε  , που θεωρούν ή θα θεωρήσουν «απειλή » την Καρδιά του Πυρήνα αυτού .

Συνεπώς ,   «  έχουν γνώση οι φύλακες ».

Με εκτίμηση

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis