Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 17/05/2019

Ήταν σκληροί, επικίνδυνοι, οπλισμένοι αλλά και με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να επικοινωνούν και να μπερδεύουν τους αστυνομικούς αλλά περηφανεύονταν για την δημοσιότητα που είχαν αποκτήσει μέσω YouTube.

Τα μέλη της συμμορίας που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον περασμένο Δεκέμβριο και «χτυπούσαν» πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, υπαίθρια παρκινγκ ενώ δεν δίστασαν να κρατήσουν ομήρους μια τετραμελή οικογένεια στο σπίτι τους στην Πεντέλη.

[custom:google-ads]

«ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ»

Όταν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πήγαν για ανάκριση τους έξι συλληφθέντες ένας από αυτούς τους άφησε άφωνους με την συμπεριφορά του.

«Μπράβο σας που με συλλάβετε. Ξέρετε ποιος είμαι, δεν με ξέρετε;»

Όχι, θα έπρεπε να σε ξέρουμε;

Είμαι διάσημος, βάλτε το όνομά μου στο YouTube και θα καταλάβετε» είπε ο ένας από τους συλληφθέντες. Όταν πληκτρολόγησαν το όνομά του στο YouTube είδαν ότι τον περασμένο Μάιο είχε δραπετεύσει από τα αλβανικά δικαστήρια μόλις είχε ακούσει την βαριά ποινή που του είχε επιβληθεί. Το βίντεο που είχαν προβάλει τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τον τρόπο…

ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ

Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση για να τους συλλάβουν τα μέλη της σπείρας έκαναν ότι μπορούσαν για να διαφύγουν. Ένας από αυτούς έσπασε το παράθυρο του σπιτιού και προσπάθησε να ξεφύγει αλλά έπεσε… στα χέρια των αστυνομικών που τον είχαν περικυκλώσει. Ένα άλλο μέλος της σπείρας κρύφτηκε στην τουαλέτα του σπιτιού και κλείδωσε την πόρτα και επιστρατεύτηκε η ΕΚΑΜ για να τον… ξετρυπώσει. Σε ένα από τα σπίτια στην περιοχή του Υμηττού, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα Καλάσνικωφ, ο νεαρός με τα παραπανίσια κιλά δεν δίστασε να πηδήξει από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου στον τέταρτο θέλοντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν.

«ΟΙ «ΚΟΠΕΛΕΣ», ΤΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΓΥΑΛΙΑ»

Η σπείρα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στις συνομιλίες της και χρησιμοποιούσε κωδικούς. Συγκεκριμένα, αποκαλούσαν

τα κλεμμένα ΙΧ: «κοπέλες»

τα όπλα: «εργαλεία»

την ληστεία: «πάμε για ποτό»

την ληστεία σε βενζινάδικο: «πάμε στο club»

τα κιάλια: «γυαλιά».

Δυο από τα μέλη της σπείρας είχαν «καθαρό» ποινικό μητρώο και τα χρησιμοποιούσαν πριν τις επιθέσεις για να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΜΗΡΟ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μια από τις ληστείες που έκαναν ήταν και σε γνωστό δικηγόρο ο οποίος μένει στο Ντράφι Πεντέλης. Τα μέλη της σπείρας περίμεναν την σύζυγο του να βγει από το σπίτι και τότε την ακινητοποίησαν βάζοντας ένα όπλο στον κρόταφο. Μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού μαζί της και ακινητοποίησαν τον σύζυγο της και τα δυο της παιδιά. Μάλιστα, χώρισαν τους γονείς από τα παιδιά σε διαφορετικούς ορόφους για να μην έχουν επαφή μεταξύ τους και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί της ασφάλειας βρήκαν κάποια κλοπιμαία τα οποία ανήκουν στην οικογένεια του δικηγόρου και αναμένεται να τους επιστραφούν.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η… ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Kalashnikov με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, δύο πιστόλια με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, ένα περίστροφο με 20 φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης βάρους 1.100 γραμμαρίων, τέσσερα αυτοκίνητα, ένα δίκυκλο με πλαστή πινακίδα,  δυο πλαστές άδειες οδήγησης, δύο πλαστά Δελτία Ταυτότητας, ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι κιάλια, μία αποκριάτικη μάσκα, δύο ρολόγια χειρός, διαρρηκτικά εργαλεία και αλλά. Εντόπισαν επίσης και μια κατασκευή από αλουμίνιο όπου η σπείρα έβαζε μέσα τα κινητά τηλέφωνα ώστε να εντοπίζεται δύσκολα το σήμα που εκπέμπουν ώστε να μην μπορούν οι διωκτικές αρχές να ισχυριστούν ότι την ώρα που γινόταν μια ληστεία κάποιο μέλος της σπείρας ήταν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί: έξι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο ληστείες σε εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων, μία ληστεία σε σπίτι και μια κλοπή μοτοσυκλέτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή ενώ αναμένεται να γίνει και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis