Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:08 | 04/12/2016

Κοσμογονικές αλλαγές επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον στην οργανωτική δομή και στην φιλοσοφία των υπηρετούντων στις τάξεις των διμοιριών διασφάλισης της κοινωνικής τάξης.

 
Μιλώντας στο bloko.gr στελέχη του αρχηγείου τονίζουν ότι με την πρόσφατη επί του θέματος τοποθέτηση του στο αμφιθέατρο της Καισαριανής, ο αρχηγός της αστυνομίας έδειξε και άνοιξε τον δρόμο του "ανασχηματισμού".
 
Από τους επικεφαλής έχουν ζητηθεί σχέδια και προτάσεις πάνω στο δομικό ανακαθορισμό του ρόλου και του αριθμού των διμοιριών και με σαφή διάκριση, χωρίς τη σημερινή ισοπεδωτικά ανάμικτη εικόνα ενός συνονθυλεύματος.
 
Πρόθεση είναι όπως επεξηγείται είναι να μειωθούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ν' αυξηθούν της ΥΜΕΤ. Επίσης, θ' αλλάξει και ο εξοπλισμός των δυνάμεων αλλά αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί και τα μέσα κίνησης των αστυνομικών που στελεχώνουν τις ΥΜΕΤ. 
 
Είναι αδιανόητη για την ηγεσία η εικόνα της στρατιωτικού χαρακτήρα παρουσία κλούβας σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, η οποία ως εικόνα παραπέμπει σε αυταρχικές ή τριτοκοσμικές χώρες.
 
Όμως, σε αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει σήμερα, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, όταν λέμε υποδιεύθυνση αποκατάστασης τάξης, θα εννοούμε κατ' αντιστοιχία ενεργοποίηση και δυναμική παρέμβαση με χρήση χημικών και γκλομπ όταν η κατάσταση εκτρέπεται της ομαλότητας. 
 
Μπροστά οι ΥΜΕΤ προκειμένου να επιμεληθούν και να επιλαμβάνονται των μέτρων τάξης. Αν όμως αλλάζουν οι συνθήκες, οι ΥΜΕΤ θα οπισθοχωρούν και θ' αναλαμβάνουν δράση αυτόνομα ή συνεπικουρούμενες οι ΥΑΤ.  
 
Και θα ξέρει τότε ο κάθε υπουργός, ότι η εμφάνιση τους θα σημαίνει αυτόματα βίαιη καταστολή. Θα ξέρει όμως έτσι και ο κάθε αστυνομικός, όπως καταλήγουν, ποιος ο ρόλος και ποια τα καθήκοντα του. Ποιες οι υποχρεώσεις αλλά και ποια τα δικαιώματα του, όπως επίσης και μέχρι που θα μπορεί ο καθένας ν' απλώσει χέρι".
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis