Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 08/03/2017

Να προτιμούν τις εκδρομές στην Ελλάδα -και όχι στο εξωτερικό- και σε περιοχές με αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό ενδιαφέρον καλούνται οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, από το υπουργείο Παιδείας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία περιέχει κυρίως «τεχνικές» βελτιώσεις όσον αφορά στις εκδρομές. Οσον αφορά στην τελευταία τάξη του λυκείου στην απόφαση αναφέρεται ότι η πολυήμερη εκδρομή στην Ελλάδα ή σε χώρα του εξωτερικού πρέπει να γίνεται από 15 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου και από 1 Φεβρουαρίου έως δέκα ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της σχολικής εκδρομής των πέντε ημερών είναι η συμμετοχή του 70% του αριθμού των μαθητών της τάξης. Τα παιδιά που δεν θα πάνε εκδρομή θα παραμείνουν στο σχολείο και θα παρακολουθούν ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Για όλες τις μετακινήσεις των μαθητών είναι απαραίτητη η έγγραφη έγκριση των γονέων και κηδεμόνων, ενώ τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας πρέπει να έχουν μαζί τους ενημερωτικά σημειώματα για φάρμακα και οδηγίες γιατρού.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis