Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:35 | 07/04/2015

Το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, για τη Δημοτική Αστυνομία η ΚΕΔΕ κρίνει ως θετική τη ρύθμιση και επαναβεβαιώνει την αρχική της απόφαση σύμφωνα με την οποία ζητούσε την επιστροφή, κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην ΕΛΑΣ, καθώς και ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 να καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης ζητά, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, να γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, καθώς και να καταμετρηθούν τα κενά στους δήμους, όπου επανασυστάθηκε η υπηρεσία, ώστε αυτά να συμπληρωθούν με νέες προσλήψεις. Επιπλέον, η ΚΕΔΕ ζητά όσοι δημοτικοί αστυνομικοί κατετάγησαν κάνοντας χρήση της ενδοδημοτικής κινητικότητας να μην «μετατάσσονται αυτοδικαίως», όπως προβλέπει το άρθρο 19 παρ. 4 του νομοσχεδίου, αλλά να είναι στη διακριτική τους ευχέρεια η επιστροφή ή όχι στη Δημοτική Αστυνομία, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για πτυχιούχους, που έχουν καλύψει επείγουσες ανάγκες σε δήμους, όπου μετατάχθηκαν με την ενδοδημοτική κινητικότητα.

Αναφορικά με το διορισμό των επιτυχόντων ΑΣΕΠ, η ΚΕΔΕ ζητά τροποποίηση του σχετικού άρθρου ώστε εφόσον, οι υπάλληλοι που είναι σε οριστικούς πίνακες διοριστέων, δεν δείξουν ενδιαφέρον, να κληθούν μέσω ΑΣΕΠ οι επιλαχόντες μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων των προκηρύξεων και να εξαντληθεί ο κατάλογος των επιλαχόντων.

Πηγή: aftodioikisi.gr, http://www.candianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis