Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 10/03/2021

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής της 13 διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) από τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γάκη στον υποστράτηγο Προκόπη Μαυραγάνη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Φακίνου», στο Γουδί Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τελετή παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, συντονιστής σύστασης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Η ΔΕΠ αποτελεί τη μετεξέλιξη της διακλαδικής διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι σκοπός της αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και της σύστασης της ΔΕΠ είναι να τυποποιήσει σε διακλαδικό επίπεδο την εκπαίδευση μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα της.

Αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης θα είναι η παροχή διευρυμένων επιλογών στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Εξάλλου, στο ιστορικό διοικητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, έλαβε χώρα, σήμερα, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας (ΣΕΘΑ), από τον αντιστράτηγο Σπύρο - Γεράσιμο Ρώσση στον αντιστράτηγο Θεμιστοκλή Γρυμπίρη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis