Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:38 | 03/11/2018

Κατά το παρελθόν η δημοφιλής video streaming υπηρεσία  είχε δηλώσει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με μία τέτοια κίνηση φτάνει αυτή να μην συνδυάζονταν με χρονική αποκλειστικότητα προβολής, πριν προβληθεί η ταινία στην υπηρεσία του, κάτι που αναμενόμενα δεν ενδιέφερε κανέναν κινηματογράφο.

[custom:google-ads]

  Η πολιτική αυτή του Netflix δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάζονται και οι οποίοι δεν μπορούσαν να λάβουν οποιαδήποτε υποψηφιότητα για μεγάλα βραβεία.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του Φεστιβάλ των Κανών να δημιουργήσει έναν νέο κανόνα μέσω του οποίου το Netflix δεν μπορούσε να συμμετάσχει με κάποια ταινία του στο διαγωνισμό.

Δε γνωρίζουμε ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο το Netflix οδηγήθηκε στην αλλαγή της απόφασής του,  όμως ένας από αυτούς ίσως είναι η πολιτική που ακολουθεί η Amazon η οποία κυκλοφορεί πολλές από τις ταινίες της αρχικά στους κινηματογράφους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, πριν τις προβάλλει τελικά στην υπηρεσία Prime Video. Η κίνηση αυτή της Amazon έχει φέρει σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, με σημαντικότερο όλων την απονομή τριών Όσκαρ.

Το Netflix αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με σημαντικές παραγωγές μεταξύ των οποίων η ταινία "Roma", του Alfonso Cuaron, ο οποίος έχει κερδίσει Όσκαρ για την ταινία Gravity.  Οι τελευταίες κριτικές για το Roma  αναφέρουν ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, καθώς και το τι θα πρέπει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Το Roma μαζί με τις ταινίες "The Ballad of Buster Scruggs" των αδελφών Κοέν καθώς και το "Bird Box"  στο οποίο πρωταγωνιστεί η Sandra Bullock,  θα είναι οι πρώτες που θα προβληθούν στους κινηματογράφους για μικρό χρονικό διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει στην περίπτωση της ταινίας Roma για επιλεγμένους κινηματογράφους στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μεξικό στις 21 Νοεμβρίου,  πριν την προβολή της ταινίας στο Netflix στις 14 Δεκεμβρίου για όλους τους συνδρομητές του. 

Πηγή:  insomnia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis