Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 31/03/2018

Στα είκοσι-επτά έτη που υπηρετώ στην υπηρεσία αυτή, την αιχμή του δόρατος κατά της εγκληματικότητας, έχω αλλάξει  τουλάχιστον δεκατρείς διοικητές.                                                                                                      

        Άλλοι ήταν έξυπνοι, άλλοι όχι και τόσο. Άλλοι άξιζαν τη θέση του Διευθυντή μιας τέτοιας Υπηρεσίας με τόσο μεγάλη ιστορία, άλλοι όχι. Μερικοί ήταν μεγαλωμένοι μέσα στην Άμεση δράση από νεαροί και με απογοήτευσαν πλήρως όταν ανέλαβαν τη Διοίκηση. Υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν «αλεξιπτωτιστές» και αποδείχθηκαν εξαίρετοι. Όλοι είχαν τα υπέρ και τα κατά τους. Οι περισσότεροι όμως πάλεψαν για να κρατήσουν όρθιο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Άμεση Δράση.                                                                   

         Πριν λίγο καιρό άλλαξε η Διοίκηση για άλλη μία φορά. Ο νέος Ταξίαρχος είναι όντως ένας εξαίρετος και πολλά υποσχόμενος αξιωματικός ο οποίος έχει τη δύναμη να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην πολύπαθη αυτή Υπηρεσία και διαφαίνεται ότι έχει και τη θέληση.  Βέβαια δεν είναι όλα στο χέρι του. Μην ξεχνάμε όμως ότι έχει επέλθει αλλαγή και στη Γ.Α.Δ.Α.  Ο καινούριος Γενικός είναι κι αυτός ένας αξιωματικός ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με ορισμένους προκατόχους του οι οποίοι ήταν σκέτη καταστροφή για την Άμεση Δράση και γενικά για όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής.                                                                        

       Εγώ πάντως κρατάω μικρό καλάθι για να μην απογοητευτώ για μια ακόμα φορά, όπως στο παρελθόν. Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειαζόμαστε αξιωματικούς  που να το λέει η καρδιά τους και να στέκονται δίπλα στους υφισταμένους τους. Έχω την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο και ότι θα ξεφύγουμε για μία ακόμα φορά από τα δόντια εκείνων που δεκαετίες τώρα θέλουν τη διάλυση της Υπηρεσίας. Ότι θα σταματήσει η μαζική φυγή, ότι θα σταματήσουν τα αλλότρια καθήκοντα και γενικώς θα ορθοποδήσει  το όλο σύστημα.                                                                                                                                                    

      Κύριε Ταξίαρχε σας εύχομαι καλή δύναμη και πιστεύω ότι με καλή θέληση, πολύ δουλειά και αγαστή συνεργασία, θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να υπάρξει επιτέλους πραγματική αστυνόμευση για τους πολίτες και ταυτόχρονα να μην ισοπεδώνονται τα δικαιώματα των αστυνομικών.

Του Μπαλάσκα Χρήστου

Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Φεβρουαρίου Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis