Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:25 | 14/01/2015

 

«Φωτιά» έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΔΟΕ, ειδικά ο τετραψήφιος αριθμός που δέχεται ανώνυμες αλλά κυρίως επώνυμες καταγγελίες με εξασφαλισμένο το απόρρητο των στοιχείων του καλούντος.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης αυτό που έχει αφήσει κατάπληκτα τα στελέχη της υπηρεσίας είναι το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός όσων καταγγέλλουν υποψήφιους βουλευτές. Και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες είναι σε πολλές περιπτώσεις συνυποψήφιοι όχι μόνον από την ίδια περιφέρεια αλλά και από το ίδιο κόμμα.

Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το ότι ώσπου να διασταυρωθούν οι καταγγελίες (ορισμένες είναι και επώνυμες) και να διερευνηθούν οι έλεγχοι θα τελειώσει η προεκλογική περίοδος.

Τρέχουν και πληρώνουν φόρους

Την ίδια ώρα, στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων, στην οδό Πειραιώς φοροφυγάδες συνωστίζονται να πληρώσουν τους φόρους τους. Μόλις προχθές ένας από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ παρουσιάστηκε αυθορμήτως στον οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση και κατέβαλε 1.800.000 ευρώ από φόρους που δεν πλήρωσε.

Τέσσερις άλλοι που στους λογαριασμούς τους στην τράπεζα βρέθηκαν ποσά που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν εμφανίστηκαν και αυτοί στους εισαγγελείς και ζήτησαν να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο προκειμένου να ακυρώσουν τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους που ήδη είχε γίνει.

Τι σου είναι αυτοί οι φοροφυγάδες... Δεν πληρώνουν φόρους, ενώ γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή ενδέχεται να εντοπιστούν - τότε αρχίζουν να πληρώνουν και φόρους και πρόστιμα, φτάνει να μη γίνει διαπόμπευσή τους, έλεγε ένας από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Ο ίδιος εισαγγελέας είπε επίσης ότι τούτες τις ημέρες άρχισε, υπό το άγρυπνο βλέμμα συνδικαλιστών του ΣΔΟΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος και για διάφορα πολυτελή χειμερινά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ορισμένοι που πέρασαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε αυτά ελέγχονται τώρα από τους εισαγγελείς.

Και μία συμβουλή από τους εισαγγελείς: Προσοχή στο Facebook και στα περιοδικά lifestyle. Οι οικονομικοί εισαγγελείς τα μελετούν καθημερινώς και βγάζουν συμπεράσματα.

 

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis