Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 30/03/2018

Η σημερινή γενιά των Ελλήνων αστυνομικών ζει, εργάζεται και καλείται να επιβιώσει σε μια κοινωνία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι αθρόες εισροές μεταναστών και προσφύγων, οι νέες μορφές εγκληματικότητας, το οργανωμένο έγκλημα, η οικονομική ανέχεια λόγω μνημονίων, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που βασανίζουν κύρια και καίρια τους αστυνομικούς. Και το λέμε και θα το ξαναλέμε αυτό που όλοι πιστεύω συμφωνούμε: ένα Κράτος, μια ευνομούμενη Πολιτεία, απαιτείται και υποχρεούται να παρέχει το ύψιστο αγαθό στους πολίτες του, αυτό της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ασφάλειας, ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή. Η κοινωνία μας φθείρεται ελέω μνημονίων, ανεργίας, εγκληματικότητας και μετανάστευσης (έρχονται μετανάστες, μεταναστεύουν οι Έλληνες).

Μένει αυτός ο θεσμός της Αστυνομίας να διαφυλάξει κ να περισώσει αυτό που με αυταπάρνηση κάνει ο καθένας ξεχωριστά με φιλότιμο και αγνότητα ,την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Και δεν τον αφήνετε! Διατάσσεται σε πάρεργα, σε φυλάξεις δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και σε τσιμεντότοιχους. Και οι ληστείες, οι κλοπές, οι διαρρήξεις ,τα σπασίματα ,οι καταστροφές οργιάζουν. Δεν υπάρχει πλέον πολίτης που να μην έχει  πέσει θύμα κάποιας έκνομης ενέργειας. Και αν έρθουν και οι συλλήψεις χαιρόμαστε όλοι και καλά κάνουμε.

Το θέμα κύριοι είναι το προλάβειν και όχι το θεράπειν. Αλλά αν χρειαστεί και για το δεύτερο, πρέπει να υπάρχουν αυτά που απαιτούνται: ειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, κατάλληλα εφόδια, μεγάλη εμπειρία.

Όταν η ΔΊΑΣ, η ΟΠΚΕ , η ΖΗΤΑ, τα πληρώματα Α.Δ., η ΥΑΤ και η ΥΜΕΤ, δεν έχουν κάποια από τα παραπάνω, όταν κάνουν στατικές φυλάξεις, όπου δεν χρήζει και στον πολίτη δεν προσφέρουν, όταν κάνεις τον σταυρό σου για να έρθει κάποιος σε αυτές τις υπηρεσίες, πόσο θα κρατήσει άραγε ακόμα αυτός ο περιορισμός της ανομίας;

Εμείς δε ζητούμε επιδότηση ενοικίου για να υπηρετούμε την πατρίδα μας, δε ζητούμε να μην βρεχόμαστε κ να μην κρυώνουμε, δεν θέλουμε ελεημοσύνες. Μη μας κλέβετε όμως τον ιδρώτα μας γιατί παραβιάζετε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Και αφήστε να κάνουμε αυτό που η πατρίδα μας κάλεσε να κάνουμε. Έρχονται επικίνδυνες μέρες για τον τόπο μας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάντε αυτό που απαιτεί ο θεσμικός σας ρόλος .Υπηρετούμε όλοι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Και τέλος απαιτείται η πρόσληψη νέων αστυνομικών για ΑΜΕΣΗ επάνδρωση των προαναφερόμενων Υπηρεσιών. Όχι αύριο, είναι πολύ αργά.

Επείγει κύριοι, κατανοήστε το!

Του Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην ΠΟ.ΑΣ.Υ.

Παπαντώνη Γεωργίου

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Φεβρουαρίου Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis