Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:42 | 31/08/2017

Νέο μήνυμα ισχύος στη Βόρεια Κορέα έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας έξι από τα πλέον προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη τους για άσκηση στους αιθέρες της Κορεατικής Χερσονήσου.

Τέσσερα μαχητικά stealth F-35B και δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν μαζί με τέσσερα νοτιοκορεατικά μαχητικά τύπου F-15K, απαντώντας έτσι στην απόφαση του Βορρά να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο που πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας στις αρχές της εβδομάδας.

[custom:google-ads]

Η άσκηση ήταν προσομοίωση επιδρομής εναντίον εγκαταστάσεων κομβικής σημασίας της Βορείου Κορέας, όπως διέρρευσαν νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Χρησιμοποιήθηκαν βόμβες τύπου MK-82, MK-84 και GBU-32. Στην άσκηση έλαβε μέρος κι ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 Stratotanker.

Τα αμερικανικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη βάση Ιβακούνι στην Ιαπωνία, ενώ τα βομβαρδιστικά ξεκίνησαν από την αμερικανική νήσο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, την οποία η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει στο παρελθόν.

Στο μευταξύ η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή μετά και τη τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο.  Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατήγγειλε «σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», ενώ μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.

www.eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis