Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 01/04/2020

Μια αμερικανική στρατιωτική δύναμη περιπολίας εμπόδισε την αντίστοιχη ρωσική στρατιωτική από τη χρήση μιας κύριας εθνικής οδού στη βορειοανατολική Συρία με τον πιο… ευφάνταστο τρόπο.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού στρατού που έδρευε στη Συρία βρίσκεται πλέον στο Ιράκ, οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να αφήσουν τα πετρέλαια της Συρίας τελείως απροστάτευτα. Έτσι, αυτή τη στιγμή εκτός από της ρωσο-τουρκικές περιπολίες, περιπολούν και αμερικανικές δυνάμεις.

Τη Δευτέρα το ρωσικό περίπολο προσπάθησε να περάσει από ένα αμερικανικό σημείο ελέγχου χωρίς την απαραίτητη άδεια. Τα ρωσικά οχήματα Tigr και BTR-82A επιχείρησαν να παρακάμψουν το σημείο ελέγχου μετά την πεισματική άρνηση των Αμερικανών να τους αφήσουν να περάσουν. Τα αποτελέσματα τραγελαφικά…

Τα ρωσικά οχήματα βγήκανε εκτός δρόμου και κόλλησαν στη λάσπη.

Σύμφωνα με αναφορές, το αμερικανικό περίπολο αρνήθηκε να ρυμουλκήσει το ρωσικό όχημα.

Να σημειωθεί πως οι αμερικανικές δυνάμεις, αφού πρώτα άνοιξαν τον δρόμο για την επέλαση του τουρκικού στρατού, επέστρεψαν στη Συρία, επιστρατεύοντας ως δικαιολογία την προστασία των πετρελαϊκών κοιτασμάτων από την «απειλή» του ISIS.

Η εκ νέου ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, αποσκοπεί στην προστασία των συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων έναντι μίας πιθανής κατάληψης από το Ισλαμικό Κράτος ή άλλων «αποσταθεροποιητικών παραγόντων».

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis