Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 16/09/2015

του Βασίλη Καπούλα

 
 
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Συρία αφού σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ Αμερικανοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκαν ότι έχουν σταλεί Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στη Συρία, επισήμως για να βοηθήσουν τους Κούρδους στο πόλεμο κατά του ISIL, ανεπισήμως να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις τακτικές τους.
 
Ο Αμερικανός Στρατηγός,  Lloyd Austin, ο οποίος ηγείται της κεντρικής Αμερικανικής Στρατιωτικής διοίκησης παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι Special Opt Forces έχουν εμπλακεί μαζί με το YPG στο έδαφος της Συρίας χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες!
 
Σύμφωνα με αναφορά του NBC, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι Αμερικανοί κομάντο έχουν βοηθητικό και συμβουλευτικό ρόλο και δεν εμπλέκονται σε μάχες (γιατί διαφορετικά θα το...ομολογούσαν!)
 
Ποιες είναι όμως οι Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία; Σύμφωνα με παλαιότερες αλλά και πρόσφατες αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ τα μέλη αυτής της επίλεκτης και σχετικά άγνωστης μονάδας εδρεύει στο Fort Meade, των ΗΠΑ.
 
Το προσωπικό ανήκει στο Συγκρότημα Ασύμμετρου Πολέμου (AWG: Asymmetric Warfare Group), αποστολή του οποίου είναι η σε παγκόσμιο επίπεδο παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και ταχεία ανάπτυξη λύσεων επ’ ωφελεία διοικητών του Στρατού και των διακλαδικών δυνάμεων με σκοπό την επαύξηση της επιβιωσιμότητας και της μαχητικής αποτελεσματικότητας του μαχητή και την καταπολέμηση παρόντων και μελλοντικών αναδυόμενων απειλών προς υποστήριξη ενοποιημένων χερσαίων επιχειρήσεων.
 
Οι κύριες επιχειρησιακές λειτουργίες του AWG είναι: Επιχειρησιακές συμβουλές, εντοπισμός κενών στις δυνατότητες, ανάπτυξη λύσεων, υποβοήθηση της ολοκλήρωσης DOTMLPF, δηλαδή οργανωτική προσαρμοστικότητα, επιβιωσιμότητα του μαχητή και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται στα πεδίο δόγματος, οργάνωσης, εκπαίδευσης, υλικού, ηγεσίας, παιδείας, προσωπικού και εγκαταστάσεων (DOTMLPF: Doctrine, Organization, Training, Material, Leadership, Education, Personnel and Facilities).
 
Φυσικά, οι Αμερικανικές ειδικές Δυνάμεις θα μελετήσουν πολύ προσεκτικά τις μεθόδους του υβριδικού πολέμου, πολέμου σε αστικό περιβάλλον μάχης που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι και τους αιφνιδίασαν στην Νέα Ρωσία... Θέμα χρόνου οι εμπλοκές Ρωσικών και Αμερικανικών ειδικών Δυνάμεων...
 

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis