Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 26/08/2019

Οι «Γκρίζοι Λύκοι», όπως είναι η ονομασία της συγκεκριμένης στρατιωτικής ομάδας, της 3ης Ταξιαρχίας του Ιππικού του Αμερικανικού στρατού, είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα ρωσικά τεθωρακισμένα T-80.

Οι στρατιώτες των ΗΠΑ βρέθηκαν στην Νότια Κορέα για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις και εκεί είχαν την δυνατότητα να επιβιβαστούν στο ρωσικό τεθωρακισμένο T-80. Η συγκεκριμένη βάση, στην οποία μετέβησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες, είναι η μόνη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας που διαθέτει ακόμη ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα\

Εικόνα

Τα ρωσικά T-80 και BMP-3 που έχουν στην διάθεση τους οι ένοπλες δυνάμεις της Κορέας παραδόθηκαν στη Σεούλ τη δεκαετία του 1990 ως πληρωμές για το ρωσικό κρατικό χρέος. Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, η Μόσχα προσέφερε στη Νότια Κορέα την εξόφληση του χρέους με το μόνο πράγμα που είχε σε αφθονία: όπλα. Η Σεούλ αρνήθηκε αρχικά, αλλά μέχρι το 1994 είχε συμφωνήσει ότι το ήμισυ του χρέους θα διευθετηθεί με τη μεταφορά ρωσικών όπλων.

[custom:google-ads]

Μέχρι σήμερα, τα ρωσικά τεθωρακισμένα T-80 διατηρούνται σε λειτουργία. Οι παραδόσεις των όπλων ξεκίνησαν από τη Ρωσία το 1996. Σύμφωνα με τα αρχεία για τις μεταφορές όπλων που καταγράφονται από διεθνή οργανισμό στη Στοκχόλμη (SIPRI), η Ρωσία παρέδωσε στη Δημοκρατία της Κορέας 43 T-80 U MBTs και 67 IFM BMP-3 από το 1996 έως το 2006 .

T-80Το άρμα μάχης T-80 U/UK είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Τ-80 που πρωτοεισήλθε σε υπηρεσία το 1976. To T-80 U πρωτοεμφανίστηκε το 1985 και παρήχθη σε μεγάλους αριθμούς λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το ρωσικό T-80, βάρους 46 τόνων είναι ένα τρίτης γενιάς άρμα μάχης που αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο οχημάτων Omsk στη Ρωσία. Η αρχική του έκδοση Τ-80 εισήλθε σε υπηρεσία το 1976 με την αναβαθμισμένη έκδοσή του T-80 U το 1985. Ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος ήταν ο μηχανικός Nikolay Popov. Το Τ-80 βασίζει πολλά βασικά στοιχεία του στο άρμα Τ-64 από το οποίο δανείστηκε το αυτόματο σύστημα γέμισης, τη διάταξη με τον οδηγό του άρματος στο κέντρο του μπροστινού τόξου, ο αρχηγός πληρώματος στα δεξιά του άρματος και ο πυροβολητής στα αριστερά. Διαθέτει 3μελή πλήρωμα.

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φτάνει πια η κοροϊδία.... (Τεχνικός έλεγχος περιπολικών)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis