Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:50 | 23/06/2018

Η φύση της αποστολής  της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων  είναι να λαμβάνει μέτρα τάξης σε διάφορες διαμαρτυρίες, κοινωνικές εκδηλώσεις ,πορείες γήπεδα, φύλαξη στόχων κτλ . Οι ΔΙ.ΜΕ.Τ. είναι οι δ/ριες που χρησιμοποιούνται στην αρχή των εκδηλώσεων-διαδηλώσεων και αν αυτές εκτρέπονται, τότε παρεμβαίνει η Υ.Α.Τ.  για να προστατεύσει όχι μόνο τις Αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και την συνταγματική τάξη, τις αστικές ελευθερίες, τα αγαθά και την περιουσία των πολιτών.

Για να μπορούν όμως οι δ/ριες να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει
α) οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ. να έχουν τα υλικά που προβλέπει το Π.Δ ίδρυσης των  και
β) η δύναμη τους  να είναι αυτή που προβλέπεται από το οργανόγραμμα και το Π.Δ ίδρυσης τους.

Αν η δύναμη των δ/ριων της ΔΑΕ, δεν είναι αυτή που προβλέπει, το προεδρικό διάταγμα τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών και πολιτών,ενώ είναι πολύ δύσκολο με την δύναμη που  διαθέτουν αυτή την στιγμή οι διμοιρίες, να εξασφαλίζουν την δημόσια τάξη σε δημόσιες συναθροίσεις και γήπεδα που λαμβάνουν μέτρα τάξης, όπως και να προστατεύουν τους στόχους που φυλάσσουν.

Αρκετές φορές έως σήμερα έχουμε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για  την αποψίλωση που έχουν υποστεί οι δ/ριες και τους κίνδυνους που υπάρχουν όταν αυτές επιχειρούν με μειωμένη  δύναμη, -αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω,- κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απογυμνώνεται και η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ικανού θεσμικού φορέα από το συνταγματικό μας χάρτη, να προασπίσει τις αστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.
 Η ΔΑΕ αυτή την στιγμή έχει πάνω από 400 κενές θέσεις αστυφυλάκων , χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση ενώ πρέπει άμεσα να δοθούν τα δημόσια υλικά που έχουν αφαιρεθεί από τις διμοιρίες της  ΥΑΤ.

Περιμένουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα που θα γίνουν οι ετήσιες μεταθέσεις, την άμεση ενίσχυση των διμοιριών της ΔΑΕΑ με ικανό αριθμό αστυνομικών ώστε να καθίσταται αποτελεσματική η λειτουργία τους .

        ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
        ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
        ΦΩΤΗΣ  Βασίλειος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
        ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος  Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

 

pasapolice.blogspot.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis