Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:25 | 22/03/2015

Σοκ και ανατριχίλα προκάλεσε η απολογία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ενός ηλικιωμένου, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 78χρονος ασελγούσε επί χρόνια σε δύο κορίτσια, που ήταν 11 και 10 ετών το 2011, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του. Πρόκειται για παιδιά, τα οποία έρχονταν από τη Σουηδία μαζί με τους γονείς τους για διακοπές τα καλοκαίρια, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Οι γονείς είναι συγγενείς της συζύγου του 78χρονου και διέμεναν, μεταξύ άλλων, και στο σπίτι του δράστη.

"Αυτά είναι ψέματα. Με υπεραγαπούσαν και εγώ τις αγαπούσα και τις δύο. Η μία, όμως, με εκβίαζε και με ενοχλούσε όταν κοιμόμουν με τη γυναίκα μου. Ούτε τη γυναίκα μου δεν σεβάστηκε. Δεν τα κατηγορώ αλλά δεν τα κακομεταχειρίστηκα. Μια φορά μόνο παραδόθηκα. Τα παιδιά με παρενοχλούσαν πάντα, εγώ τα απέφευγα. Εξομολογήθηκα και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη", είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 30 ετών. Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 ετών. Να σημειωθεί ότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να εκτιθεί είναι τα 25 έτη ενώ για τους κατάδικους άνω των 75 ετών η μία μέρα μέσα στη φυλακή μετράει για δύο.

news247 με πληροφορίες από voria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis